Nino Barbu a condus România spre podium la Bournemouth

Echipa naţională de rugby în 7 a României a obţinut medaliile de bronz al turneului internaţional de la Bournemouth (Anglia). Flanker-ul Universităţii Cluj, Nicolae Barbu (foto al treilea, de la stânga la dreapta), a fost căpitanul „stejarilor”, a jucat în toate cele 5 meciuri ale României şi a marcat 3 eseuri, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai turneului.

nino-la-bournemouthÎn prima partidă România a trecut cu scorul de 24-21 de Apache, după care au fost învinşi de CLIC Sargent Godfathers (12-19). Au triumfat mai apoi în meciul cu Saxon Midwievs, scor 31-19, şi s-au calificat în sferturile de finală ale competiţiei unde au trecut de selecţionata galeză Carmarthen Warriors, în componenţa căreia s-au aflat foşti internaţionali de Rugby 7, actuali jucători din Premiership şi jucători de la academia galeza de rugby.

În semifinale „stejarii” au întâlnit din nou pe Apache care şi-au luat revanşa pentru înfrângerea din prima zi şi s-au impus cu 17-5. În urma rezultatelor înregistrate echipa României a terminat turneul de la Bournemouth pe poziţia a III-a şi a intrat în posesia medaliilor de bronz.

Căpitanul României, Nino Barbu, are 26 de ani şi a fost declarat cel mai bun jucător de rugby în 7 din România, în 2012. La începutul acestui an a semnat cu U Cluj şi este titular incontestabil în echipa condusă de Cristi Săuan, Bogdan Voicu şi Horea Hîmpea.

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.