Nino Barbu a condus România spre podium la Bournemouth

Echipa naţională de rugby în 7 a României a obţinut medaliile de bronz al turneului internaţional de la Bournemouth (Anglia). Flanker-ul Universităţii Cluj, Nicolae Barbu (foto al treilea, de la stânga la dreapta), a fost căpitanul „stejarilor”, a jucat în toate cele 5 meciuri ale României şi a marcat 3 eseuri, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai turneului.

nino-la-bournemouthÎn prima partidă România a trecut cu scorul de 24-21 de Apache, după care au fost învinşi de CLIC Sargent Godfathers (12-19). Au triumfat mai apoi în meciul cu Saxon Midwievs, scor 31-19, şi s-au calificat în sferturile de finală ale competiţiei unde au trecut de selecţionata galeză Carmarthen Warriors, în componenţa căreia s-au aflat foşti internaţionali de Rugby 7, actuali jucători din Premiership şi jucători de la academia galeza de rugby.

În semifinale „stejarii” au întâlnit din nou pe Apache care şi-au luat revanşa pentru înfrângerea din prima zi şi s-au impus cu 17-5. În urma rezultatelor înregistrate echipa României a terminat turneul de la Bournemouth pe poziţia a III-a şi a intrat în posesia medaliilor de bronz.

Căpitanul României, Nino Barbu, are 26 de ani şi a fost declarat cel mai bun jucător de rugby în 7 din România, în 2012. La începutul acestui an a semnat cu U Cluj şi este titular incontestabil în echipa condusă de Cristi Săuan, Bogdan Voicu şi Horea Hîmpea.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.