Roșu, internațional al României și Rășinar au semnat cu U Cluj

Vali Roșu și Cătălin Rășinar sunt cei mai noi componenți ai echipei masculine de rugby U Cluj. Cu alte cuvinte oficialii universitarilor nu au stat cu mâinile în sân în această pauză compețională și au făcut o serie de mutări importante, care, mie personal, îmi dau satisfacția de a scrie, dar și speranțe pentru viitorul nu foarte îndepărtat.

vali-rosuValentin Roșu este un obișnuit al echipei naționale de rugby în 7 și a semnat pentru următorii doi ani cu Universitatea Cluj, unde va fi coleg cu căpitanul ”stejarilor” în 7, Nino Barbu. Vali Roșu are 24 de ani și este un jucător polivalent, putând să evolueze ca aripă sau centru.

Lui Roșu i se alătură și Cătălin Rășinar, junior crescut de CSS Viitorul Cluj, care evoluează ca taloner. Nu ar fi corect să nu-i amintim și pe ceilalți jucători care s-au alăturat echipei universitare, în ltima vreme. Astfel, Podea, a revenit din Franta și a refuzat oferta fostei campioane CSM Știința Baia Mare, pentru a se alătura proiectului U Cluj.

Cozma si Sobota foști jucători ai lui Dinamo, sau Murgoci de la CSM Bucuresti, sunt și ei studenți. O altă veste bună vine dinspre fostul internațional Cristian Săuan care este refăcut 100% și va reveni pe teren, cel mai probabil încă de la meciul cu CSM București.

Singurul impediment în această perioadă de pregătire este lipsa jocurilor test și asta datorită numărului mare de rugby-iști clujeni convocați la acțiunuile echipelor naționale ale României. Nino Barbu și Răzvan Ailenei vor merge cu echipa națională universitară la Kazan, în Rusia.

Deasemenea, Cristian Murgoci, Adrian Mazăre, Kamil Sobota, Vlad Rotar, Alexandru Diaconu și Alex Banu vor participa alături de echipa națională sub 23 de ani , la Memorialul Eroii Revolutiei. Tot la U23, Horică Hâmpea face parte din staff-ul tehnic.

sursa foto: drukeria.ro

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.