Şi la Zlatna fetele joacă rugby

Zlatna este un oraş mineresc în care pe vremuri fotbalul era singura distracţie. Bine, mai existau şi alte secţii sportive, dar nu rugby. Recent Federaţia Română de Rugby a omologat stadionul Minaur din Zlatna, pentru jocul cu mingea ovală. Arena este cochetă, are în jur de 3500 de locuri şi … nocturnă.

stadion-zlatnaPovestea instalaţiei de nocturnă este una titpic românească. În 2009 echipa locală de fotbal, Minaur, s-a calificat în 16-imile Cupei României, adică turul I, ca să fim mai corecţi. Mândru nevoie mare că echipa locală va juca tocmai cu Dinamo, primarul Silviu Ponoran, a demarat lucrările pentru instalarea stâlpilor nocturnei. Evident meciul nu s-a mai jucat la Zlatna, dar nocturna a rămas.

Acum pe arena din oraşul mineresc se va juca rugby, acesta urmând să fie folosit de echipele de rugby în 7 feminin senioare şi junioare aparţinând CS Gold Corporation Roşia Montană. Conform site-ului super-liga.ro, complexul Zlatna Sport Center, din care face parte şi stadionul de care am vorbit mai sus, include şi o unitate de cazare, identică celor din regimul hotelier, având un număr de 56 de locuri disponibile.

Complexul mai are zone dedicate întreţinerii condiţiei fizice – o sală de forţă dotată cu echipamente noi şi performante, două saune scandinave, un bazin de recuperare şi unul de înot, iar în viitorul apropiat va fi amenajat şi un teren sintetic.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.