„Tirania” olteană s-a încheiat

Ceea ce trebuia să se întâmple s-a întâmplat, spre binele handbalului românesc. HCM Baia Mare a câştigat astăzi primul trofeu din istoria secţiei de handbal feminin, Cupa României. Băimărencele şi-au dominat clar oponentele de la Corona Braşov şi s-au impus, la fel de clar, cu scorul de 33-26. Victoria mă umple de satisfacţie, sunt totuşi maramureşean, şi îndrăznesc să cred că nu peste mult timp echipele noastre se vor bate din nou în finalele cupelor europene.

hcm-baia-mare-a-castigat-cupaAceastă victorie a HCM-ului din Baia Mare are darul de a aduce speranţă în rândul iubitorilor sportului pe semicerc. Trebuia să se încheie acest ciclu intitulat Oltchim, fie şi numai pentru frumuseţea competiţiei, ca să nu mai vorbim de alte aspecte. O spun de ani de zile, Oltchim a fost cancerul handbalului feminin din ţara noastră.

Nu le contest meritele, dar când joci de unul singur se mai întâmplă să ajungi şi al doilea. Da, e un joc de cuvinte din care cei de la Vâlcea nu vor înţelege nimic, pentru că şi-au aruncat singuri praf în ochi, ani de zile. Nu sufăr pentru fetele de la Oltchim, sunt valoroase şi deja şi-au găsit echipe, cele mai multe dintre ele.

Sigur că nu e vina lor, a sportivelor, sau a fanilor, că nişte oameni au visat să facă la Râmnicu Vâlcea o super putere europeană, doar că distrugând întrecerea internă inevitabil te îndrepţi spre faliment. Oltchim a murit, trăiască handbalul!

FOTO: AGERPRES

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.