Paulică Ion, fost rugby-ist la U Cluj, a retrogradat cu London Welsh

S-a terminat şi sezonul regulat în campionatul meu preferat de rugby, cel al Angliei, dar veştile nu sunt cele mai bune pentru fostul pilier al echipei U Cluj, Paulică Ion. Sportivul este legitimat în prezent la London Welsh însă şansele ca acesta să rămâna la gruparea din centru universitar Oxford sunt mici, după ce londonezii au retrogradat.

PAULICAÎn ultima etapă din AVIVA Premiership London Welsh a câştigat, cu scorul de 33-22 contra celor de la Worcester Warriors însă, rugby-istul român nici nu a fost convocat pentru această partidă. Londonezii au terminat sezonul regulat pe ultima poziţie, cu 23 de puncte şi va evolua din sezonul viitor în liga secundă a Angliei.

Paulică Ion a început să practice rugby-ul la Brăila, iar în România a jucat doar pentru U Cluj şi Steaua. În 2007 s-a transferat la Bath, pentru care a evoluat două sezoane, după care a fost transferat de London Irish, pentru care a jucat între 2009 şi 2011, iar ulterior a fost achiziţionat de London Welsh. Cu toate echipele amintite, Paulică Ion a evoluat în prima ligă din Anglia.

În palmaresul fostului U-ist găsim două titluri de campion, ambele cu Steaua, trei participări la Cupa Mondială (ediţiile din 2003, 2007 şi 2011), are 51 de selecţii la echipa naţională a României. Alături de Bath a cucerit Challenge Cup, în 2009.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.