Să fie spectacol!

Astăzi începe returul SuperLigii Naţionale de rugby. Nu e loc să ne plângem de milă, băieţii de la U Cluj au arătat că un meci de rugby se joacă cu credinţă, cu inima. În rugby nu eşti niciodată învins, pentru că orice ar scrie pe tabela de marcaj tu mergi mai departe, sau cum se spune: „meciul se termină doar atunci când fluieră arbitrul”.

afis cu baia mareMeciul universitarilor nu este doar cel cu Ştiinţa Baia Mare, din această după amiază, meciul lor este cu ei înşişi, etapă după etapă, până când calendarul competiţional va indica finalul de sezon. Astăzi Ştiinţa Baia Mare vine pe Cluj Arena să facă spectacol, şi au toate motivele să creadă asta, dacă ne gândim că o echipă întreagă (a Universităţii) este indisponibilă.

Maramureşenii au marcat 11 eseuri în ultimul meci, U Cluj a pierdut în faţa campioanei RCM Timişoara, dar meciul lor, războiul lor, nu s-a încheiat, încă nu sunt învinşi. Obiectivele sunt tangibile, iar spiritul de luptă îl simţi în fiecare muşchi, în fiecare privire aţintită asupra adversarilor, în fiecare atac.

Nu mi-e teamă de echipa din Baia Mare (doar sunt de-ai mei) şi aşa cum spuneam după meciul cu Timişoara, astăzi vom vedea un meci pe care îl vom ţine minte multă vreme.  Wiringi e bun, dar U Cluj este echipa care a plecat la drum cu ultima şansă şi a ajuns să fie aplaudată şi respectată de celelalte combatante.

E jocul nostru, nu privim la tabelă, privim înainte, acolo e terenul de ţintă, al adversarului şi al spiritului universitar. Astăzi nu pierdem, orice s-ar întâmpla în teren, astăzi facem spectacol. Haide U!

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.