Uverturile Universităţii Cluj

Jucătorul de rugby care evoluează pe postul de uvertură este primul om de pe linia de fund. De obicei este cel care receptionează pasele de la demi de melle şi coordonează atacurile pe trei sferturi, de aceea trebuie să prindă bine mingea şi să paseze la fel de bine.

O altă calitate pe care trebuie să o aibă uvertura este să lovească foarte bine mingea cu piciorul în momentul în care echipa e în propriul 22. Nu în ultimul rând trebuie să placheze perfect pentru a opri din faşă acţiunile echipei adverse. Astăzi facem cunoştinţă cu cei trei jucători din lotul Universităţii Cluj care evoluează pe acest post.

Ionut MazareIonuţ Mazăre

Are doar 21 de ani şi joacă rugby de la 15. S-a format la LPS Focşani, iar în palmaresul său găsim o salbă de medalii: bronz la categoria Under16, argint la U18, aur la U19, la rugby în 7 şi încă un bronz tot la U19, tot la rugby în 7. Este fost internaţional de juniori şi a participat cu echipa naţională a României la Campionatul European Under18 şi are un bronz european cu naţionala U19, tot la europene. A fost selecţionat şi la echipa naţională de seniori cu care a participat la Cupa Europeană a Naţiunilor şi în IRB NATIONS CUP. A debutat la seniori în tricoul echipei UAV Arad, iar la începutul acestui an a fost achiziţionat de U Cluj.

alin utiuAlin Uţiu

Joacă rugby din 2000 şi are 28 de ani şi este încă un jucător produs de şcoala clujeană de rugby. A debutat la CSS Locomotiva, actuala CSS Viitorul Cluj, împreună cu care a cucerit titlul naţional la rugby în 7, în 2008. Mai are în CV un loc IV cu echipa de seniori a Universităţii Cluj, în 2004. Anul trecut a jucat o semifinală de Cupa României, tot în tricoul Universităţii.

 

Florin TandeaFlorin Tandea

Este încă junior, are doar 19 ani şi joacă rugby de la 11. Prima sa echipă a fost CSM Câmpia Turzii, după care a trecut pe la Mihai Viteazu, unde a cucerit mai multe titluri naţionale la Under13, U14 şi U15. Este de mai multă vreme în atenţia antrenorilor echipelor naţionale de juniori ale României, alături de care a efectuat câteva stagii de pregătire. La U Cluj a ajuns în vara anului trecut.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.