„Furnicile” Universităţii Cluj sunt în linia a III-a (partea I)

Într-o echipă de rugby, linia a III-a este formată din doi flankeri plus un închizător. Flankerii au un rol deosebit de important, aceştia fiind responsabili cu placajele, pasele şi recepţionarea baloanelor. Tot flankerii sunt cei care se leagă în grămada ordonată, în spatele pilierilor. Atunci când mingea iese din grămadă ei trebuie să dezlege jocul şi să ajute linia de treisferturi.

Închizătorul este ultimul sportiv din grămadă fiind totodată cel care dirijează mingea la demi de melle. Tot el este cel care poate iniţia atacuri, din grămadă şi este primul care iese pentru a-şi placa adversarul, dacă mingea este la acesta.

DSC_0025Răzvan Ailenei

Are 21 de ani şi a început să practice rugby-ul încă din copilărie (de la opt ani), la CSS 2 Baia Mare, după care a trecut la CSS Siromex alături de care a cucerit titlul de campion al României Under19. Din 2010 joacă la Universitatea Cluj. Are în CV numeroase prezenţe la loturile naţionale de juniori ale ţării noastre, fiind desemnat căpitan de echipă în mai multe rânduri. Două medalii europene de bronz a cucerit Răzvan cu echipa României. În 2011 am fost declarat cel mai bun junior din România, în acest moment fiind cel mai prolific marcator din SuperLiga CEC Bank.

Martac MariusDaniel Martac

Este încă unul dintre jucătorii care şi-a început activitatea la grupele de copii ale Universităţii Cluj. A evoluat o perioadă la Gens Cluj, la juniori under17 şi under18, cu această ultimă grupă obţinând şi bronzul naţional. Din 2011 se pregăteşte alături de seniorii echipei din Parcul sportiv „Iuliu Haţieganu”. Şi în palmaresul său găsim o serie de selecţii la echipele naţionale de juniori şi tineret ale României. Cu echipa naţională U19 a obţinut medalia de bronz la campionatul european din Belgia.

Curca Claudiu

Claudiu Curcă

Are 22 de ani şi a păşit pentru prima dată pe terenul de rugby la vârsta de 15 ani. Locomotiva Paşcani a fost primul club la care a fost legitimat, după care a fost transferat la Cluj-Napoca, la Gens, unde a şi terminat junioratul. Din 2009 se pregăteşte cu Universitatea şi este unul dintre jucătorii de bază ai studenţilor. O selecţie la echipa naţională de tineret a României găsim în CV-ul lui Claudiu, la Cupa Mondială din 2010.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.