Răzvan Ailenei de la U Cluj este principalul marcator în SuperLiga de rugby

Flanker-ul echipei masculine de rugby U Cluj, Răzvan Ailenei, este cel mai prolific marcator în SuperLiga Naţională CEC Bank, cu 40 de puncte, toate din eseuri. Nu mai puţin de şapte astfel de reuşite sunt trecute în dreptul jucătorului Universităţii, o arată statisticile Federaţiei Române de Rugby.

ailenei razva_eseuAstăzi, Răzvan a reuşit al doilea hattrick al sezonului, în meciul pierdut de universitari, cu scorul de 24-34, în deplasare, la Dinamo. Ailenei are doar 21 de ani şi se anunţă a fi deja un jucător pe care se vor bate multe echipe din Europa. În rugby, ceea ce în fotbal se numeşte hattrick, este o raritate. Să culci de trei ori balonul în terenul de ţintă al adversarilor, într-un singur meci, este ca un vis. Să reuşeşti acest lucru în două meciuri consecutive, este deja un vis împlinit. Câţi jucători de rugby se pot lăuda cu o asemenea performanţă.

Excelentă a fost şi evoluţia echipei Universitatea, în meciul cu Dinamo, şi nu sunt deloc subiectiv când spun că este o înfrângere ghinionistă. U a dominat meciul şi a reuşit să termine prima repriză în avantaj, 21-17, datorită eseurilor lui Răzvan, transformate, toate, de Ionuţ Mazăre.

Repriza a doua a fost mai degrabă echilibată, dar Dinamo a excelat la capitolul viteză, de altfel singurul punct forte a gazdelor. Dinamo a câştigat astăzi un meci, U Cluj a câştigat încredere, respect şi a demonstrat încă o dată că în rugby primeşti standing ovation, atunci când joci aşa cum au făcut-o alb-negri.

Etapa viitoare, la Cluj vine campioana en-titre, RCM Timişoara şi am un feeling că putem produce prima surpriză de proporţii din actualul campionat. Ei au bani, jucători din emisfera sudică, un antrenor care a cucerit Cupa Mondială, dar noi avem suflet. La victoria cu CSM Bucureşti, cineva, în tribună, după fiecare eseu al universitarilor spune simplu, dar din tot sufletul „ăştia suntem noi”!

foto: Dan Bodea
 sursa foto: facebook/U-Rogby

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.