Linia a II-a (la rugby) înseamnă forţă, rezistenţă şi înălţime

Am ajuns la prezentarea jucătorilor din linia a II-a, a echipei de rugby U Cluj. Înainte de a afla câte ceva despre fiecare jucător în parte, trebuie spus că rugby-iştii din această linie trebuie să aibă greutate, forţă şi o rezistenţă de fier. În linia a II-a evoluează câte doi jucători, care au ca atribuţii principale să recupereze mingile în margine, împing în grămadă, dar asigură şi suport colegilor din linia a III-a, după plecările acestora pe lângă grămadă.

Ailene PaulPaul Ailenei

Are 23 de ani, 1,94 înălţime şi 112 kilograme. A început să practice rugby-ul la vârsta de 14 ani, la CSS LPS Baia Mare, după care a fost legitimat la CSS 2 Siromex din localitate, iar în 2009 a fost achiziţionat de Universitatea Cluj.

Diaconu AndreiAndrei Diaconu

Joacă rugby de la 16 ani, iar primul club la care a fost legitimat a fost CSS Iaşi. În 2010 a fost transferat la CSS Siromex, unde a şi câştigat titlul naţional, la juniori. Au urmat două sezoane la CSU Arad, unde a şi debutat în SuperLiga Naţională. La U Cluj a ajuns la sfârşitul anului trecut. Are mai multe selecţii la echipele naţionale de juniori ale României şi o medalie de bronz la europenele din Belgia (Under19).

DSC_0050Vlad Rotar

Este unul dintre jucătorii de mare viitor ai echipei universitare. Este un produs al clubului CSS Viitorul Cluj, unde a fost pregătit de Mircea Nistor. Rotar este internaţional de tineret al României şi este deja la al doilea sezon în care joacă pentru Universitatea.

DSC_443Ionuţ Mureşan

Este încă unul dintre juniorii de mare perspectivă ai rugby-ului românesc. A deprins tainele sportului cu balonul oval la Clubul Sportiv Arieşul Mihai Viteazu, unde l-a avut ca antrenor pe Sorin Rus. Mureşan este încă junior şi este monitorizat de echipa tehnică a lotului naţional de tineret al României.

251008_533654169981335_2091102843_nNicolae Rusu

Ultimul în această prezentare, dar nu cel din urmă. Este un sportiv polivalent, fost campion naţional de canotaj şi component al loturilor naţionale ale disciplinei de profil. A început să practice rugby-ul în 2000, la U Cluj, unde a evoluat patru sezoane. Următorii doi ani i-a petrecut în Italia, la Unione Rugby Capitalina (vicecampiona al Italiei) şi la Modena Rugby. Trei sezoane a jucat la Dinamo, timp în care a cucerit două titluri naţionale şi o cupă a României. A mai trecut pe la CSM Bucureşti, după care a revenit la Universitatea. Are peste zece selecţii în echipa naţională a României.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Linia a II-a (la rugby) înseamnă forţă, rezistenţă şi înălţime

  1. Dan Horea zice:

    peste 10 selectii ce inseamna? 10 selectii si jumatate? :)))

Comentariile sunt închise.