Cătălin Ciolocoiu, cel mai nou rugby-ist de la U importalizat într-o pictură

O operă de artă a fost primul eseu marcat U prin Cătălin Ciolocoiu în meciul cu Steaua. A fost prima încercare pe Cluj Arena, după o fază extraordinară, plecată din 22-ul Stelei, atac frumos, dezvoltat în bandă, acolo unde Ciolo a primit mingea şi a plonjat pentru istorie.

IMG_9133Duminică, la finalul partidei cu CSM Bucureşti, câştigată de Universitatea cu 49-26, Cătălin a primit poate cel mai frumos cadou de când joacă la U, o pictură realizată de Izolda Kiss, elevă în clasa a XI-a la Liceul de Arte Plastice „Romul Ladea”. Nu e prima oară când arta şi rugby-ul merg mână în mână. Anul trecut, cu ocazia turneului final al Campionatului naţional Under17, mai mulţi elevi ai liceului amintit, coordonaţi de doamna profesor Hermina Csata, au realizat o serie de lucrări, având ca temă jocul de rugby, în cadrul proiectului FairArtPlay.

Mai trebuie spus că autoarea picturii, care a imortalizat primul eseu marcat de U pe Cluj Arena, nu este doar o artistă desăvâşită, ci şi un elev excepţional. Izolda Kiss a obţinut un loc 6 la Olimpiada Naţională de Istorie a Artei. Lucrarea i-a fost acordată lui Cătălin Ciolocoiu, de managerul echipei Universitatea, Lorin Cantor.

tablou primul eseuIniţial am spus că Ciolocoiu este primul rugby-ist de la U imortalizat într-o pictură, dar trebuie să revin asupra acestei idei, pentru că mi-am amintit că şi Cristian Săuan şi Romulus Boar au fost la rândul lor eroi pe  şevalet. Cele două tablorui au fost realizate tot de elevi ai Liceului de Arte Plastice „Romul Ladea” şi le-au fost acordate jucătorilor cu ocazia unei festivităţi organizate la finalul anului trecut.

305441_575947922418626_1910267701_n14602_575947915751960_1561502911_n

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.