1.200 de inimi au bătut pentru o victorie

„Doar cu inima poţi juca rugby de performanţă…”, spunea antrenorul-jucător al Universităţii Cluj, Cristi Săuan, înaintea meciului dintre U Cluj şi CSM Bucureşti. Au fost 1.200 de inimi, care au bătut în acelaşi ritm, pentru o singură victorie (49-26), mare cât inima fostului mare internaţional al României.

fulare u cluj la meciul cu rapidNu a fost aşa uşor cum o arată scorul, bucureştenii fiind primii care au reuşit să culce balonul în terenul de ţintă. A urmat o ratare a lui Săuan şi era clar că nu ne aşteaptă un meci uşor. Dar ce a urmat e de povestit copiilor, care doar privesc la televizor şi spun: „uite mami…”.

Secundă după secundă universitarii au pus stăpânire pe joc – „caaaalm” striga căpitanul alb-negrilor, Romică Boar, calm au gândit fiecare atac, fiecare minge, cu calm s-au dublat toţi copiii trimişi în teren de Săuan, Hâmpea şi Voicu, cu calm au gândit 5 din cele 7 eseuri, cu un calm demn de o echipă mare au „arat” gazonul pentru o victorie cât o excursie în  Anglia.

Nu marcatorii eseurilor sunt importanţi, deşi am să-i amintesc, Răzvan Ailenei (TREI!), Martac, Adrian Mazăre, Banu şi Diaconu, ci jocul echipei. ŞAPTE ESEURI, nu pare o victorie mare, pentru cei care nu cunosc fenomenul şi nici nu e! E victoria unui singur suflet, care are 1.200 de inimi care au bătut ca una singură, pentru o victorie, uriaşă.

E victoria lui Martac, a lui Ciolocoiu, care a pasat decisiv pentru ultima încercare, e victoria lui Răzvan, e victoria lui Hâmpea, Săuan şi Voicu, e victoria mea, care am răguşit în tribune alături de alte 1.200 de voci, e o victorie DIN INIMĂ, cu INIMĂ, aşa cum a cerut antrenorul! BRAVO TUTUROR, oameni cu o mie de probleme pe cap, care faceţi din U Cluj o singură familie, până în ultima clipă (dacă aveam o poză cu bannerul afisat de suporteri, înţelegeaţi ce vreau să spun!).

AZI, U Cluj a bătut e echipă cu un buget de cinci ori mai mare, cu sufletul, cu inima, lângă inimile celor 1.200 de oameni din tribune care au cântat iar, pentru o idee, pentru un spirit, care se numeşte U CLUJ! Au cântat pentru echipa lor, pentru căpitanul lor şi în primul rând au cântat pentru rugby, este meciul la care nu s-a huiduit pe Cluj Arena, este meciul de rugby de la care începe civilizaţia! Respect galeriei U Cluj!

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la 1.200 de inimi au bătut pentru o victorie

  1. dadatroll zice:

    Da cum delea dat voie la asa de multi oameni pe teren?

Comentariile sunt închise.