SĂUAN: „În rugby performanţa se obţine cu inima”

Duminică, de la ora 14.00, Cluj Arena va găzdui cel de al doilea meci al echipei U Cluj, în actuala ediţie a SuperLigii Naţionale de rugby, adversară fiind CSM Bucureşti. Meciul, contând pentru etapa a IV-a, este cu atât mai important cu cât universitarii au zero în dreptul punctelor acumulate în clasament.
ucluj-rugbyAlb-negrii au început să arate ca o echipă demnă de respectul oricărui adversar, dar lipsa rezultatelor nu avea cum să nu atragă critici discrete, din partea antrenorului Cristian Săuan. Întrebat, în cadrul conferinţei de presă de joi, dacă e normal ca meci de meci, el să fie cel mai bun, la cei aproape 40 de ani ai săi, iar alţi jucători mult mai tineri să nu fie remarcaţi, Săuan a spus:

„În rugby trebuie să joci cu inima. Cine nu va juca aşa la U, nu va face saltul spre performanţă. Dacă un jucător sau altul nu va pune suflet, nu va muri pe teren, ok, ne vom da mâna, vom rămâne prieteni şi ne vom despărţi. Doar cu inima poţi juca rugby de performanţă. Poate vor veni alţi jucători care vor dori să facă asta la Universitatea. Dar eu sper să câştigăm acest meci şi să fie un nou început pentru noi”.

Revin asupra unei idei în care chiar cred: în rugby nicio echipă nu este învinsă! Cine nu crede lucrul ăsta, îl invit la Cluj Arena, duminică, de la ora 14.00. Veţi vedea că în acest sport 15 băieţi se apăra, ca unul singur, şi tot atâţia atacă buturile adverse. Veţi observa că nimeni nu trage de timp, pentru că în rugby toţi jucătorii implicaţi îşi doresc acelaşi lucru: să culce balonul în terenul de ţintă al adversarului, fie şi în ultima secundă.
Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.