Maratonul Internaţional devine tradiţional la Cluj-Napoca

Nu sunt adeptul redării de comunicate de presă, dar fiind vorba despre o competiţie atletică şi încă una ce „prinde contur”, devin subiectiv şi vă supun atenţiei câteva date despre cea de a III-a ediţie a Maratonului Internaţional Cluj. Aşa am primit şi eu comunicatul, aşa îl dau mai departe şi vă invit, evident, să vă înscrieţi şi să participaţi în număr cât mai mare.

Maratonul International ClujÎn 21 aprilie 2013, ora 9:15, pe Cluj Arena se dă startul la cea de-a treia ediţie a evenimentului Maratonul Internaţional Cluj! Evenimentul sportiv reuneşte cel mai mare număr de alergători din Transilvania. Anul acesta, organizatorii se aşteaptă la peste 2300 participanţi din România şi din strainătate.

Evenimentul sportiv cuprinde 5 probe diferite. Acţiunea principală este Maratonul, pe o distanţă de 42,195 km. Patru alte probe completează evenimentul: Semimaratonul, pe o distantă de 21,0975 km, Proba de Maraton Ştafetă completează acestă competiţie şi constă în echipe formate din 4 membri (bărbăți sau femei) care vor alerga individual distanța de 10,55 km.

O altă probă este Crosul Banca Transilvania, care se desfăşoară pe o distanţă de 6 km, fiind deschisă şi accesibilă tuturor. Competiţia este de notorietate în Cluj-Napoca si a ajuns la editia a III-a. Şi în acest an, Crosul Banca Transilvania are o componentă umanitară: banca va dona fundaţiei Clujul Are Suflet câte 5 euro pentru fiecare participant înscris în concurs.

Nici cei mai mici alergători nu au fost uitaţi, organizatorii oferindu-le copiilor cea mai veselă cursă desfăşurată pe o distanţă de 2 km, Cursa pentru copii CORA.

Traseul de concurs a fost ales aşa încât să ofere nu doar suport pentru o probă sportivă, ci şi un frumos circuit al oraşului de pe Someş. Alergătorii vor trece pe lângă noul şi modernul stadion Cluj Arena, vor alerga în zona parcului, pe lângă Chios şi Casino, vor ajunge în centrul oraşului în Piaţa Unirii cu Biserica Sf. Mihail şi statuia Matei Corvin, vor trece pe lângă obiective turistice precum Teatrul Naţional şi Catedrala Ortodoxă.

Ca şi cele două ediţii anterioare, evenimentul va fi un spectacol sportiv integral, care va oferi participanţilor şi publicului plăcerea sportului într-o atmosferă antrenantă. Probele de alergare vor fi introduse de MC, muzică, spoturi, sesiuni de încălzire animate şi vor fi urmate de festivităţi de premiere, show, concerte şi alte surprize pregătite de organizatori şi parteneri.

Primaria Municipiului Cluj-Napoca va acorda un premiu special primului alergător clujean care va trece linia de sosire la proba de maraton. Vor fi prezenţi la eveniment: echipa de raliuri Napoca Rally Academy, echipa de fotbal American Crusaders, Asociaţia pentru câinii de salvare Transilvania, Clujul Pedalează şi copiii de la Fundaţia Clujul are Suflet.

Un moment special din cadrul evenimentului va fi expozitia intitulata „Momente si schite sportive”, prezentata de artista Marcela Alexandrescu. Peste 2300 de alergători profesionişti şi amatori din ţară şi străinătate vor lua startul pe Cluj Arena, în 21 aprilie ora 9:15. La cele 5 probe s-au înscris deja sportivi din 15 ţări: Suedia, Germania, Marea Britanie, Danemarca, Spania, Franţa, Ungaria, Austria, Malta, Slovacia, Camerun, Japonia, Moldova şi România.

Maratonul Internaţional Cluj este o iniţiativă Runners Club, în ideea de a reuni într-o competiţie deschisă atât alergători profesionişti, cât şi amatori, din ţară şi străinătate, într-un amplu proiect ce îşi propune să promoveze în rândul publicului un mod de viaţă sănătos, prin practicarea alergării sportive. În acelaşi timp este gândit ca un eveniment cu potenţial să se transforme într-un brand al oraşului, care să aducă beneficii importante şi comunităţii locale.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.