Oamenii cu greutate sunt în linia I (prima parte)

Orice echipă de rugby se bazează pe forţa oferită de pilieri. Aceştia au numere prestabilite 1 şi 3, iar rolul lor este deosebit de important, mai ales în gramadă. Sportivii din linia I sunt dintre cei cu „greutate”, cei care împing grămada şi mai au rolul de suport în tuşe, în general aceştia ridică prinzatorii în margine. De asemenea pilierii asigură câştigarea posesiei balonului în moluri (grămezi spontane). În lotul Universităţii Cluj avem opt astfel de jucători aşa că îi voi prezenta în două episoade. Astăzi, absolut aleator i-am ales pe următorii:
Ciaparii IustinIustin Ciapari

Are 22 de ani şi a început să joace rugby la vârsta de 13 ani la Locomotiva Paşcani. A fost ulterior transferat la Gens Cluj-Napoca unde a evoluat până să facă pasul spre echipa de seniori U Cluj. În timpul junioratului Iustin Ciapari a adunat câteva selecţii la echipa naţională Under 17. În sezonul 2012 şi-a trecut în palmares cel mai important rezultat, calificarea în semifinalele Cupei României cu Universitatea.

 

Salagean BogdanBogdan Sălăgean

Joacă rugby de aproape 10 ani, mai exact de la vârsta de 14 ani şi este unul dintre produsele şcolii clujene de rugby. Prima legitimare a avut-o la CSS Viitorul Cluj, iar din 2007 a fost achiziţionat de U. Are mai multe selecţii la echipa naţională U19, iar în 2009 a jucat pentru CSS Alba Iulia. Un an mai târziu a fost achiziţionat de Dinamo Bucureşti, iar după terminarea campionatului intern a jucat în Portugalia la CRAV. Din 2011 s-a întors la echipa sa de suflet U Cluj.

Ionescu BogdanBogdan Ionescu

Este unul dintre cei mai puternici şi mai experimentaţi (are 34 de ani) sportivi din lotul universitarilor clujeni. Joacă de la 13 ani şi are la activ mai multe sezoane petrecute în campionatul Portugaliei. Prima experienţă „externă” s-a consumat în 1999 când a jucat pentru echipa Universităţii din Vila Real (UTAD), unde a şi terminat facultatea de educaţie fizică şi sport în 2003. A mai jucat un an la echipa Universtitîţii din Porto (CDUP) după care, a ajuns la Arcos de Valdevez (CRAV). Un lucru interesant este faptul că Ionescu a fost convocat la echipa naţională a Portugaliei, pentru care nu a apucat însă, să joace. Din 2007 s-a întors la clubul mamă U Cluj la care evoluează şi în prezent. La nivel internaţional, Bogdan Ionescu are în palmares o participare la turneul final al Cupei Mondiale U19, din Argentina, în 1997.

Boar RomulusRomulus Boar

Are 32 de ani şi evoluează la Universitatea încă din 2002, cu o pauză de un sezon, petrecut la Farul Constanţa. Puţină lume ştie că Romică a fost atlet, aruncător de bilă şi este ultimul sportiv din lotul Universităţii care a evoluat pentru echipa naţională de seniori a României, împotriva SUA, dacă nu mă înşel. Boar este de asemenea component de bază al selecţionatei Lupii Bucureştiului, alături de care a participat în ultima ediţie a AMLIN Challenge Cup, a doua competiţie intercluburi a Europei.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.