„Legendele prind viaţă”, prin NOI, da’ Ganea nu o să înţeleagă niciodată

Ionele, nu ştiu dacă citeşti blogul ăsta, dar pentru că e marţi, şi eu în fiecare zi de marţi propun o piesă muzicală pentru cei 20.000 de cititori ai mei, azi te provoc la o lecţie deschisă despre ce înseamnă U Cluj.

legendeTe plângi că băieţii de la rugby au „stricat” gazonul de pe Cluj Arena şi asta îşi va afecta ţie şi echipei noastre de suflet rezultatele, în etapele viitoare. Oare te-ai speriat de punctele pe care le-ai adunat până acum? Simţi că ulciorul nu merge de prea multe ori la apă? Îţi propun să te uiţi atent la clipul ăsta. Vezi ultraşii de pe vechiul Moina, pe actualul Cluj Arena? Vezi ultraşii în „Horia Demian”? Vezi cadre de la meciuri de fotbal, volei, handbal şi baschet?

Toate echipele astea sunt ale noastre, îţi reamintesc că noi vom cânta toată viaţa, „ca să nu murim”, băieţii şi fetele vor juca pentru ca „noi să trăim” cum scria pe un banner în Peluza Sud. Ştii de ce am ales piesa asta? Pentru că tu habar nu ai că sâmbătă, pe gazonul de pe Cluj Arena au intrat câţiva campioni mondiali şi europeni, ceea ce tu nu ai fost niciodată! Da Ionele, sunt rugby-iştii de la U şi au făcut un meci excepţional.

Şi mai ştii ceva Ionele? Galeria a fost alături de legendele lor: Săuan, Teodorescu, Voicu, Hâmpea şi copiii care vor duce mai departe tradiţia U Cluj. Au cântat, au aplaudat, au ridicat fularele şi „Slavă ţie studenţie” s-a auzit la fel de răspicat ca la toate meciurile, la care tu nu ai fost! Prin noi legenda o să meargă mai departe. Tu? Nu ştiu unde vei fi mâine, dar noi aici vom rămâne aici.

U este un simbol sfânt, un cult, o idee pentru care noi vom cânta, e mândria noastră, sunt culorile noastre, pe care sportivii le poartă cu mândrie şi nu se plâng, nu se sperie că gazonul, sau padimentul săli nu e de Champions League, ei joacă pentru români, pentru România, pentru Ardeal şi Transilvania, pentru CLUJ. Nu o să înţelegi NICIODATĂ, dar priveşte clipul, ascultă ce zic băieţii aştia şi poate într-o zi …

PS: Nu am nimic cu tine Ionele, te respect ca fotbalist, ca antrenor, sunt mându de rezultatele pe care le-ai obţinut. Îţi voi scanda numele la final de sezon, pentru că am încredere că nu o să ne duci în „B”, restul… e doar respect!

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în muzica, sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la „Legendele prind viaţă”, prin NOI, da’ Ganea nu o să înţeleagă niciodată

  1. FRUMOS ! Felicitari pentru articol.

Comentariile sunt închise.