Fundaşul, omul cu „recuperările” în rugby

Între cei 15 jucători de rugby care intră în teren, fundaşul este cel care joacă mult în spatele liniilor şi are rolul de a recupera baloanele aruncate în adâncime de către adversari. În acţiunile de atac fundaşul are rolul de a surprinde defensiva oponentă, preponderent prin şutarea balonului în zonele neacoperite de adversari. Astăzi îi cunoaştem pe cei care au acest rol în echipa Universităţii Cluj.

Sauan CristianCristian Săuan

Este veteranul echipei din Parcul sportiv „Iuliu Haţieganu”, titularul postului de fundaş şi tot odată antrenorul principal al alb-negrilor. Este de asemenea unul dintre cei mai titraţi jucători din România, având în palmares aproximativ 50 de selecţii la echipa naţională, pentru care a marcat nu mai puţin de 14 încercări (eseuri). A jucat la două turnee finale a Cupei Mondiale şi nouă sezoane într-unul dintre cele mai puternice campionate din lume (Italia).

Bogdan VoicuBogdan Voicu

Are 31 de ani şi face parte şi el din staff-ul tehnic al Universităţii. A început sa practice jocul de rugby încă de la 15 ani, la CSS Viitorul Cluj-Napoca, iar de-a lungul anilor a mai trecut pe la U Cluj (în 3 perioade), CS Timișoara, CUS Perugia (Italia), Rugby Modena (Italia) şi Dinamo București. Are 10 selecții la naționala U21, alături de care a cucerit un titlu continental în 2002 la Praga şi a participat la Cupa Mondiala U21 în 2002 în Johannesburg (Africa de Sud). Cu echipa naţională de seniori (pentru care a adunat 10 selecţii) a participat la turneul final al Cupei Mondiale din Australia (2003). Are în palmares şi un titlu de campion naţional de seniori, cu Dinamo în 2007 şi o medalie de bronz cu U Cluj în 2004. Un lucru mai puţin ştiut despre Bogdan Voicu este acela că în sezonul 2004-2005 a fost antrenor principal al Universităţii, fiind la doar 22 de ani cel mai târnăr tehnician din istoria sportului cu balonul oval din ţara noastră.

Mazare AdrianAdrian Mazare

Este mezinul liniei de fundaşi şi joacă rugby de mai bine de cinci ani. A început la Gura Humorului, iar doi ani mai târziu a trecut la CSS 2 Siromex Baia Mare. Acolo avea să devină campion al României Under 19 (în 2010) şi a făcut parte din lotul naţional care a participat la turneul final al Campionatului European din Belgia, unde „stejarii mici” au terminat competiţia pe locul 3. După juniorat a făcut pasul spre echipa de seniori din Baia Mare, CSM Ştiinţa şi are în CV un titlu naţional, la rugby în 7, în 2011 şi un titlu de campion în Superliga CEC Bank, în acelaşi an. Din 2012 a fost achiziţionat de U Cluj.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Fundaşul, omul cu „recuperările” în rugby

  1. dadatroll zice:

    Da de Banel Nicolita nu scri nimica?

    • cand va mai juca fotbal voi scrie deocamdata e un ilustru necunoscut in franta. a avut o perioada buna, i-a trecut, iar rautati nu a facut, ca sa-mi atraga atentia 🙂 despre orice sportiv voi scrie cu placere daca are performante, pe restul … doar ii aduc in atentia cititorilor ca sa omoram neuronul care le joaca feste 🙂

Comentariile sunt închise.