3x demi-de-mele, sau “creierii” echipelor de rugby

În fiecare echipă de rugby există nişte jucători pe care nu ai cum să nu-i remarci, fie şi doar pentru că sunt mai mici de statură. În ciuda acestui aspect, trebuie ştiut că sportivii care evoluează pe postul de mijlocaş la grămadă, sau demi-de mele, sunt practic cei mai importanţi jucători din rugby. Aceştia sunt, în general, cei care asigură îniţierea atacurilor şi coordonează întodeauna grămezile. Astăzi facem cunoştinţă cu rugby-iştii care joacă pe acest post la U Cluj.

Eduard Ciapari

Ciaparii EduardAre 21 de ani şi practică acest sport de la 14 ani. A fost legitimat pentru prima dată la CS Paşcani, după care a ajuns la CS Gens Cluj, alături de care a obţinut medalia de bronz a Campionatului Naţional de rugby (U18). Imediat a atras atenţia celor de la CSS 2 Siromex Baia Mare unde a obţinut şi primul titlu naţional (U19). Din 2011 a fost achiziţionat de Universitatea Cluj. Are numeroase selecţii la echipele naţionale ale româniei U 18, U 19 şi U 20 de ani şi a participat la două turnee finale ale Campionatului European, având în palmare şi un bronz continental.

Radu Pralea

Pralea RaduEste unul dintre cei mai polivalenţi rugby-işti din lotul Universităţii Cluj. Este folosit frecvent pe postul de mijlocaş la grămadă, dar poate juca la fel de bine şi ca fundaş sau aripă. Între 2005 şi 2008 a fost legitimat la Gens Cluj, avându-l ca antrenor pe Horea Hâmpea, tehnician care l-a format ca jucător şi i-a insulfat dragostea pentru balonul oval. Din 2008 a fost achiziţionat de U Cluj şi are la activ numeroase selecţii la echipele naţionale de juniori şi tineret ale româniei.

Cristian Podea

podeaEste „decanul” de vârstă pentru acest post şi se va alătura lotului universitar în această lună. La 34 de ani este unul dintre cei mai experimentaţi jucători de rugby din ţara noastră. A debutat la juniorii echipei Magic Bucureşti şi a mai evoluat, ulterior, la Locomotiva Bucureşti, U Cluj, Timişoara, Ştiinţa Baia Mare, Rouen (în Franţa). Are în palmares peste 30 de selecţii în tricoul „stejarilor” şi se întoarce la Universitatea pentru a pune umărul la noile ambiţii ale echipei studenţeşti.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.