U Cluj are centri „cu pedigree”

Echipa masculină de rugby U Cluj a pornit la drum, în noul campionat, cu o serie de jucători noi, mulţi dintre aceştia foşti, sau actuali campioni şi cu un număr impresionant de selecţii în echipele naţionale ale României. Astăzi e vremea să cunoaştem studenţii care evoluează pe postul de centru.

Andrei Iftode

iftode-andreiEste campionul en-titre din lotul universitarilor clujeni. A fost legitimat pentru prima oară la echipa din oraşul său natal, RC Braşov şi a mai evoluat la UAV Arad şi RCM Timişoara. Cu echipa bănăţeană a cucerit o cupă a României şi titlul naţional în sezonul trecut. Iftode are de 23 de ani şi a trecut de-a lungul vremii pe la toate categoriile de vârstă ale echipelor naţionale de rugby ale României.

Alexandru Banu

544457_2876433407937_2118394519_nAre 24 de ani şi a făcut cunoştinţă cu balonul oval la 16 ani, la Timişoara. A fost achiziţionat de Universitatea Cluj imediat ce a terminat junioratul, iar între 2010-2012 a evoluat la Esztergomi Vitezek, în Ungaria, alături de care şi-a trecut în palmares două cupe şi un titlu de campion în ţara vecină. A revenit la echipa sa de suflet, U Cluj, în aprilie 2012.

Cristian Oros

cristian-oros-rugbyEste unul dintre juniorii cooptaţi în lotul mare al Universităţii Cluj. A început să joace rugby la RC Arieşul Mihai Viteazu şi este unul dintre cei mai titraţi juniori din ţara noastră, având prezenţe constante în loturile naţionale, încă de la vârsta de 16 ani. A participat la mai multe turnee finale ale Campionatului European (de juniori) şi a fost legitimat la U Cluj în vara anului trecut.

Sergiu Spătaru

DSC_0037Este unul dintre cei mai vechi componenţi ai alb-negrilor. Este legitimat la U încă din 2004. Primii paşi pe terenul de rugby i-a făcut pe terenul Metrorex din Bucureşti, după care a fost transferat de CSS Viitorul, la sfârşitul anilor 90. Spătaru are mai multe prezenţe la echipele naţionale de juniori ale ţării noastre şi a fost campion european de tineret, alături de stejari, în 2006.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la U Cluj are centri „cu pedigree”

  1. Daca tot prezentati jucatorii, informativa asupra cluburilor unde au jucat. Marius Banu a jucat un an si la CS Gens Cluj-Napoca, fapt datorita caruia a ajuns la „U” Cluj.

    • Prezentarea jucatorilor ar trebui facuta de cei care se ocupa de site-ul oficial, eu o fac de placere, ei o fac pe bani. La trei saptamani de la lansarea site-ului poti gasi doar umbre in dreptul jucatorilor. Eu iau informatiile chiar de la jucatori, daca Banu a uitat nu e vina mea, nici a lui, poate nu a vrut sa-si aminteasca de perioada aceea, te-ai gandit? Dar iti multumesc oricum pt informatie 🙂

Comentariile sunt închise.