Se poate şi pe mâna lui Tadici

Am tot ezitat să-mi exprim părerea vis a vis de „drama” pe care o traversează campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea. Turneul internaţional de la Craiova, dotat cu Trofeul Carpaţi şi câştigat de echipa naţională a ţării noastre, m-a făcut să mă răzgândesc şi să mă revolt încă o dată.

gheorghe-tadiciÎn primul rând felicit iniţiativa şi curajul selecţionerului Gheorghe Tadici de a nu convoca nicio jucătoare de la Oltchim. Deci, se poate şi fără ele, avem categoric potenţial în campionatul intern, iar baza de selecţie de unde a plecat Tadici, demonstrează acest lucru, felicitări „tricolorelor”.

De fapt cine este Oltchim Râmnicu Vâlcea? În statisticile Federaţiei Române de Handbal, această echipă apare drept campioana României, greşit! Oltchim nu este campioana nimănui, cum putem să ridicăm în slăvi o echipă, un club, care mai avea puţin şi desfiinţa întrecerea internă.

Cândva erau bani la Vâlcea, iar acest aspect a contat decisiv în alegerea unor jucătoare, care, au ales banul, în detrimentul competiţiei sportive. Ce satisfacţie poţi să ai atunci când nu te lupţi cu nimeni? Dar timpul a trecut, jucătoarele voiau tot mai mulţi bani şi au apărut inevitabil scandalurile. Stanca a părăsit campioana nimănui, imediat ce au apărut primele dificultăţi de plată. Nu e la prima acţiune de acest fel.

Aş putea să mai dau nişte exemple, dar prefer să amintesc cel puţin o jucătoare care a ales cu sufletul, Mihaela Ani-Senocico, jucătoarea şi simbolul echipei U Jolidon Cluj. Să nu creadă cineva ca Seno a jucat pe gratis la Cluj, dar nici nu a avut un contract din şase cifre.

„Nesăbuinţa” de a rămâne la U i-au adus multe necazuri, neconvocări etc. Seno a evitat cu discreţie aceste lucruri, a preferat să vorbească doar de Universitatea, iar când a intrat în teren şi-a lăsat amprenta definitiv. Ce demonstraţie de fair-play mai autentică decât aceasta, să te lupţi cu morile de vânt, puteam găsi în handbalul nostru?

Multe fete au ales banul, altele competiţia sportivă, Tadici a ales să le dea „ignore” campioanelor nimănui şi a cucerit un trofeu. Apropos, Nicoleta Dincă, de la U Jolidon a marcat 11 goluri la Trofeul Carpaţi. Bravo Nico!

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.