U Cluj, nelipsită din SuperLiga Naţională de rugby

Echipa masculină de rugby U Cluj este una dintre cele şapte grupări care au evoluat în toate ediţiile SuperLigii Naţionale de rugby, de la înfiinţarea acesteia. Ca o curiozitate, Universitatea Cluj a retrogradat la finalul primei ediţii (2011) însă, a fost invitată de Federaţia Română de specialitate să joace în continuare în SuperLigă, din cauza problemelor financiare cu care se confrunta la acea vreme echipa promovată din Divizia Naţională.

481285_625570860789665_43207002_nAlături de U Cluj, Steaua, Dinamo, CSM Ştiinţa Baia Mare, Farul Constanta, RCM Timişoara şi CSM Bucureşti, au evoluat şi ele în toate ediţiile SuperLigii. Poli Agro Iaşi şi CSU Arad sunt celelalte echipe care se pot lăuda că au jucat în această întrecere. CSM Ştiinţa Baia Mare este formaţia care a adunat cele mai multe victorii (31), la polul opus situându-se CSU Arad care nu a cunoscut succesul în SuperLigă.

U Cluj a obţinut 7 victorii şi a înregistrat 31 de înfrângeri. Alb-negrii au pus pe tabela de marcaj 508 puncte, în toate ediţiile în care a participat, la acest capitol lider fiind tot Ştiinţa Baia Mare, cu 1295 de puncte. CSU Arad încheie acest top cu doar 87 de puncte. Clasamentul all-time al SuperLigii Naţionale de rugby este condus de gruparea maramureşeană, urmată de RCM Timişoara şi Steaua.

foto: Dan Bodea, sursa foto: facebook.com/U-Rugby

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.