Transfer cu ştaif la U Cluj

Nicolae Barbu, zis şi „Nino”, este cea mai recentă achiziţie a echipei de rugby U Cluj. Sportivul a semnat în această dimineaţă cu gruparea universitară (foto), la care revine practic după o pauză de trei ani, petrecuţi la Dinamo Bucureşti.

barbu-semneazaNicolae Barbu evoluează în linia a III-a şi a fost declarat anul trecut cel mai bun jucător de rugby în 7, din România. Nino e efectuat deja primul antrenament sub comanda lui Cristi Săuan. Povestea lui este una fascinantă, aşa cum sunt majoritatea poveştilor despre jucătorii de rugby.

Nicolae Barbu şi-ar fi dorit să ajungă fotbalist, dar a avut noroc cu părinţii care l-au îndrumat înspre rugby, iar acum nu concepe viaţa fără balonul oval. Este licenţiat în Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, a terminat facultatea de profil a Universităţii Spiru Haret din Bucureşti şi a urmat şi cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul UBB Cluj.

Un alt lucru mai puţin ştiut despre Nino Barbu este faptul că rugby-istul a fost model pentru agenţia Hermes Models, dar, trebuie să mărturisesc că nu ştiu dacă mai practică această „meserie”. Are 26 de ani şi două experienţe în campionate ale Europei. Prima aventură „occidentală” a avut-o în Spania, la Rugby Club Hospitalet, din Barcelona.

A urmat Franţa, unde s-a pregătit alături de Tarbes Pyrennees Rugby, pe vremea când încă nu împlinise 20 de ani. Nicolae Barbu este titular incontestabil în echipa naţională de rugby în 7 a României, iar managerul Universităţii Cluj, Lorin Cantor, spune despre el că anul acesta va face pasul către echipa naţională de rugby în 15.

Nicolae Barbu este începând de astăzi jucătorul echipei noastre de suflet, U Cluj, să-i spunem „bine ai venit” şi să fie într-un ceas bun.

 

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.