Diseară ţin cu Steaua

Când o echipă românească întâlneşte campioana europei (Chelsea Londra), nu ai cum să nu ţii cu „ai noştri”. Nu iubesc în mod deosebit Steaua şi nu are nicio legătură cu faptul că a fost protejată de Valentin Ceauşescu sau mai nou e păstorită de Gigi Becali. Şi totuşi, diseară voi ţine pumnii strânşi pentru băieţii lui Laurenţiu Reghecampf.

Soccer - UEFA Cup - First Round - First Leg - Southampton v Steau BucharestSunt anglofil, cei care mă cunosc ştiu asta, aşa că voi trăi un amestec de sentimente. Sunt fanul sportivilor englezi încă din vremea când Sebastian Coe scria istorie pentru atletismul britanic, iar în materie de fotbal nu pot să mi-l amintesc pe Gary Lineker, fostul mare atacant şi căpitan al echipei naţionale a Angliei, probabil singurul fotbalist din lume care în întreaga lui carieră nu a primit nici măcar un cartonaş galben.

Şi totuşi, voi ţine cu Steaua în meciul contra lui Chelsea. Nu putem să fim ipocriţi, nici eu, nici voi, să nu recunoaştem că este echipa de fotbal din România, cu cele mai mari performanţe la nivel european. Şi mai există un motiv pentru care voi ţine cu roş-albaştrii – statistica. Am eu o obsesie legată de cifrele astea din sport.

Istoria confruntărilor dintre Steaua şi echipele din Anglia arată că bucureştenii au o singură înfrângere, pe teren propriu, în faţa unei echipe din Albion, 0-1 cu Arsenal Londra şi asta se întâmpla în urmă cu şase ani, în grupele Ligii Campionilor. „Acasă” steliştii au disputat şapte meciuri împotriva englezilor. De patru ori s-au impus „ai noştri”, două meciuri s-au terminat la egalitate, iar unul, cel amintit mai sus, s-a încheiat în avantajul oaspeţilor.

Un alt motiv pentru care voi ţine cu Steaua este dorinţa de a avea o echipă românească în fazele superioare ale cupelor europene. Sunt nouă ani de când Steaua nu a mai trecut de o formaţie din Albion, într-o dublă eliminatorie. Ultima data s-a întâmplat asta în urmă cu zece ani, după 1-0 şi 1-1 cu Southampton. E timpul pentru o nouă performanţă, luptă Steaua!

sursa foto: fcsteaua.ro

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.