SuperLiga, mai săracă, Supercupa amânată

SuperLiga Națională de rugby va porni la drum, anul acesta, cu doar șapte echipe. Încă din toamnă reprezentanții CSO Pantelimon, formație care a promovat în primul eșalon rugby-istic al țării, au anunțat că vor să desființeze echipa, după ce unul dintre finanțatori a decis să își transfere investițiile la clubul Dinamo.

faza-rugbyAstfel, jumătate dintre rugby-iști au semnat cu Farul Constanța, iar ceilalți cu Dinamo. Membrii Biroului Federal al FRR au căutat soluții de înlocuire a formației din Pantelimon însă, niciun club din țară nu a răspuns invitației din partea FRR de a juca în SuperLigă. În aceste condiții la startul ediției 2013 a Campionatului Național de rugby se vor alinia Steaua București, Dinamo, CSM București, Farul Constanța, CSM Știința Baia Mare, RCM Timișoara și U Cluj.

De asemenea, Biroul Federal a decis ca Supercupa României, care urma să se dispute anul acesta în premieră, între campioana RCM Timișoara și deținătoarea Cupei României, CSM Știința Baia Mare, să se amâne pentru anul viitor, din cauză că mulți dintre jucătorii celor două echipe sunt angrenați în acțiunile echipelor naționale pe care le reprezintă.

Vă reamintesc că SuperLiga Națională de rugby va începe la data de 23 martie, U Cluj urmând să evolueze în deplasare, la CSM Știința Baia Mare.  Cupa României va începe pe 2 noiembrie, iar echipele din SuperLigă vor intra în competiție o săptămână mai târziu, în faza optimilor de finală. Anul trecut U Cluj a ajuns până în semifinalele competiției.

sursa foto: facebook.com/U-Rugby

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.