Sunt șanse să vedem rugby pe Cluj Arena!

Echipa masculină de rugby U Cluj va depune o cerere la administratorul stadionului Cluj Arena, pentru a disputa primul meci de pe teren propriu, din ediția 2013 a Super Ligii Naționale, pe noua arenă. Este vorba despre confruntarea cu Steaua București, programată în cadrul etapei a II-a a campionatului, la data de 30 martie.

ucluj-rugbyIeri, managerii cluburilor care evoluează în Super Liga Națională au avut o ședință comună, la sediul Federației Române de Rugby, în cadrul căreia s-a stabilit programul competițional a viitoarei ediții de campionat. Din partea secției de rugby a CS Universitatea a participat Lorin Cantor, managerul grupării studențești.

U Cluj va debuta în ediția 2013 a Super Ligii în deplasare, la Baia Mare, unde va înfrunta deținătoarea Cupei României, CSM Știința, la data de 23 martie. Sitemul de disputare a viitoarei ediții de campionat este identic cu cel din 2012. Astfel, Super Liga Națională, ediția 2013, va avea jocuri tur – retur, adică 14 etape, fiecare echipă urmând să dispute câte 14 jocuri.

După terminarea sezonului regulat urmează fazele play off, respectiv play out. În play off vor participa primele 4 echipe pentru stabilirea campioanei. Se va juca în sistem eliminatoriu, semifinale – locul I cu locul IV și locul II cu locul III, pe terenul echipei cu o poziție mai bună în clasament. Învingătoarele din semifinale vor juca ulterior finala campionatului.

În play out participă echipele clasate pe locurile 5-8 pentru stabilirea formației care va retrograda. Se va juca de asemenea în sistem eliminatoriu, locul V cu locul VIII, și locul VI cu locul VII, pe terenul echipei cu o poziție mai bună în clasament. Și în acest caz echipele învingătoare vor disputa meciul pentru locurile V-VI, iar învinsele pentru pozițiile VII-VIII.

sursa foto: facebook.com/U-Rugby

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sunt șanse să vedem rugby pe Cluj Arena!

  1. nu prea cred ca o sa fie sanse sa se dispute meciuri de rugby pe Cluj Arena…aceasta propunere ar veni ca o lupa contra morilor de vant….

Comentariile sunt închise.