Şase clujeni la loturile naţionale de rugby în 7

Cristian Oros, Florin Ţandea (legitimaţi la U Cluj) şi Gabriel Marica, de la CSS Viitorul, sunt cei trei rugby-ştii clujeni convocaţi la echipa naţională sub 19 ani, care efectuează, începând de azi, un stagiu de pregătire, la Bucureşti, în vederea participării la Campionatul European de rugby în 7, care va avea loc în luna aprilie, în Spania.

cristian-oros-rugbyOros (foto în stânga) evoluează pe poziţia de centru, iar Ţandea este mijlocaş la grămadă şi sunt două dintre descoperirile antrenorului Horea Hâmpea, tehnicianul Universităţii Cluj fiind şi antrenor federal. Tot mijlocaş la grămadă evoluează şi juniorul de la CSS Viitorul, Gabriel Marica.

Cristian Oros şi Florin Ţandea sunt componenţi de bază ai echipelor naţionale de juniori ai României şi au în palmares participări la Campionatul European, Campionatul Mondial dar şi calificări pentru Cupa Mondială de juniori. Cei doi se antrenează de un an de zile alături de echipa de seniori a Universităţii Cluj.

Cel mai titrat este Cristian Oros, o prezenţă constantă la loturile naţionale de juniori ale României încă de la vârsta de 16 ani, cea mai bună performanţă alături de „micii stejari” fiind locul 5 la Campionatul European din 2011, desfăşurat în Spania.

La echipa naţională de rugby în 7 feminin Universitatea Cluj dă trei jucătoare, Irina Hîrjete, Rada Sichet şi Bianca Crişan.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.