La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie negociezi ca la piaţă

A fost agitaţie mare, azi, la capitală, pe holurile Tribunalului Bucureşti, unde judecătorii din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) urmau să dea o decizie în, deja celebrul, dosar al transferurilor din fotbal. Afacerişti importanţi, interlopi de primă mână şi cămătari de renume s-au prezentat la audieri.

la-tribunalGigi Neţoiu, George Copos, Cristi Borcea (venit tocmai din America), Giovani Becali, Gică Popescu etc. Adică cei care au prosperat în ultimii 20 de ani prin fraudarea statului român. Cea mai tare chestie a fost cererea ÎCCJ de a mări pedepsele iniţiale ale inculpaţilor. Adică le-au cam dublat ca să zic aşa, dar …

Eu înţeleg din toată treaba asta că le-au mărit pedepsele ca să aibă de unde să scadă la următoarea înfăţişare. I-am văzut de dimineaţă pe infractori, erau cam albiţi la faţă şi uşor stresaţi. Copos a înecrcat jenant să se aprere spunând că el a înfiinţat peste 4.000 de locuri de muncă şi nu merită să intre în puşcărie, ce penibil.

Neţoiu dădea vina pe Gigi Becali, că din cauza lui se întâmplă toate astea. Borcea nu a mai dansat din buric dar arăta slăbit şi chiar îngrijorat. În fine, toţi o apă şi-un pământ. Nu cred că au jucat tatru, chiar cred că le-au tremurat izmenele, dar oricum s-a amânat, din nou, aşa că mai aşteptăm. Cert este că avocaţii negociaţă cu judecătorii ca la piaţă pentru o legătură de ceapă – „mărim pedepsele, dar le dăm cu suspendare?”

Adică nu i-a luat nimeni la purecat 20 de ani şi acum încearcă o domnişorică bătrână, uitată în tribunal, să se ia la trântă cu Giovani Becali? Băiatul ăsta le-a trântit-o în faţă – „vă fac de la brâu în jos” şi noi avem pretenţia să aşteptăm un verdic, hai că m-am tăvălit de râs.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.