Reprezentanți ai rugby-ului și fotbalului clujean ”fac casă bună” în Siberia

În Siberia viața e grea, iar adaptarea nu e deloc ușoară pentru ”străinii” care muncesc acolo. Și totuși clubul din Krasnoyarsk este tot mai atractiv, doar disciplinele sportive fac diferena. La rugby rușii merg pe mâna jucătorilor din spațiul ex-sovietic și pe dezvoltarea centrelor de copii și juniori, conform declarațiilor lui George Sava, din emisiunea Rugby Show, de pe RugbyTV.laurentiu-bus

Fostul antrenor al echipei de rugby U Cluj este unul dintre cei mai apreciați tehniciani care activează în Rusia. A construit o echipă solidă și a cucerit ultimele două titluri naționale și o cupă cu noua sa echipă Yenisey Krasnoyarsk. La fotbal e puțin altfel.

Patronii miliardari nu au răbdare și bagă adânc mâna în buzunar pentru a-și asigura serviciile unor jucători cu CV-uri interesante. Așa a ajuns în Siberia și Laurențiu Buș, jucător crescut și format la Universitatea Cluj, disponibilizat recent de fosta campioană a României, Oțelul Galați.

Buș a semnat zilele trecute cu Yenisey și va juca în Liga a II-a a Rusiei, cel puțin până în 2014. Deocamdată Yenisey este pe locul 10 în liga secundă, dar obiectivele sunt clare, promovarea în elită, în următorii doi ani. Problema este că Laurențiu nu a reușt ”să rupă gura târgului” cum se spune.

Mai mult aproape toți antrenorii cu care a lucrat s-au descotorosit de el, mai devreme sau mai târziu. Doar Dorinel Munteanu a reușit să-l pună în valoare. Cum și Munti a ajuns în Rusia, la Mordovia Saransk, cine știe, poate la finalul sezonului face și Buș pasul spre prima ligă. Fostul rugby-st George Sava spunea recent într-un interviu: ”În Rusia nu e ușor să te impui, dar cu modestie și muncă multă, rezultatele pot să apară”.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.