Andrei Iftode (rugby-st la U Cluj): ”Sunt decizii pe care trebuie să le iei la timpul potrivit!”

În statisticile Federației Române de Rugby, Andrei Iftode este campion 2012 cu RCM Timișoara, însă antrenorul bănățenilor, Chester Williams, nu i-a dat prea multe șanse să arate ce poate în teren, așa că fostul internațional de juniori și tineret a ales să joace din acest sezon pentru U Cluj.

iftode-andreiOferta staff-ului tehnic al echipei clujene a primit-o cu încredere, iar acum Andrei este decis să demonstreze că are toate calitățile pentru a deveni un jucător de bază în 15-le pregătit de Săuan, Hâmpea și Voicu. Începând de azi veți găsi pe acest blog interviuri cu jucătorii transferați în această iarnă de U Cluj, dar și cu ”veteranii” echipei din Parcul ”Iuliu Hațieganu”.

A fost o decizie grea să semnezi cu U? Vii totuși de la campioana României, la o echipă aflată în plin proces de reconstrucție…

Nu. Sunt lucruri în viață pe care trebuie să le faci la timpul potrivit. Dacă rămâneam la Timișoara eram doar unul dintre băeții din lot și cam atât. Aici se construiește o echipă tânără, proiectul arată foarte frumos și sunt convins că în scurt timp U va redeveni o echipă de top în rugby-ul din România.

Să înțeleg că ceva te-a nemulțumit la Timșoara?

Da, faptul că nu prea jucam a cântărit decisiv în alegerea mea. Dar nu vreau să se înțeleagă că acuz pe cineva de acolo, așa a fost să fie. S-au băgat bani mulți, a fost adus Chester Williams antrenor, o serie de jucători importanți, toate astea pentru a cuceri titlu. Nu prea era loc de jucătorii mai tineri, şi înțeleg aceste lucruri.

Poți să faci o scurtă analiză? Care sunt principalele diferențe dintre RCM Timișoara și U Cluj, trecând peste bugetele celor două echipe.

Diferențele sunt mari. Timișoara s-a impus datorită valorii lotului de jucători. Au fost transferați rugby-ști cu experiență, era normal să obțină performanțele pe care le-au obținut, sunt și bani mulți acolo. La Cluj am găsit o echipă tânără în care am convingerea că voi reuși să mă integrez.

Te-ai antrenat sub comanda unui fost rugby-st de legendă, Chester Williams, acum asculți indicațiile unui fost mare internațional al României, Cristi Săuan, cum e?

E o plăcere să te antrenezi într-o atmosferă atât de frumoasă cu e la Cluj. Echipa de antrenori de la Universitatea cunoaște foarte bine acest fenomen și ne motivează excelent. Așteaptă să înceapă campionatul și vei vedea că vom crește de la meci la meci.

La U Cluj s-au format, de-a lungul vremii, o serie de jucători care au fost, sau mai sunt, nume importante în rugby: Tonița, Csaba Gall, Săuan, Bogdan Voicu, Andrei Gorcioaia și aș putea să-ți mai dau vreo 20 de nume. Vezi prezența ta la Universitatea ca pe o etapă în drumul spre rugby-ul de mare performanță?

În momentul de față sunt la U Cluj și vreau să cresc alături de această echipă, să-mi fac datoria, să demonstrez tuturor că au făcut o alegere bun când mi-au propus să joc aici. Acum nu mă gândesc decât la ce am de făcut aici, prefer să las timpul să decidă dacă Unversitatea Cluj va fi rampa de lansare.

Urmează stagiul de pregătire de la Vatra Dornei, alergătură multă, forță, mai sunt la modă aceste cantonamente montane?

Categoric cea mai bună pregătire fizică se face la munte. Cantonamentele nu sunt plăcute, dar sunt necesare.

Îndrăznești să dai un pronostic? Unde vezi tu U Cluj la finalul sezonului?

În niciun caz la retrogradare, cred că undeva pe locurile 5-6.

Andrei Iftode este cea de-a patra achiziție din această iarnă pentru U Cluj, după Andrei Diaconu, Ionuț Mazăre și Petrică Vlașin.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.