Oltenii nu iubesc U Cluj

Sunt oameni născuţi să rămână pe drumuri, după o scurtă, dar chiar scurtă, activitate sportivă de performanţă. Ionel Ganea a acceptat să antreneze Universitatea pe gratis şi a avut tupeul să viseze că va crea aici, la Cluj-Napoca, o echipă frumoasă, cu toţi renegaţii din Liga I.

dorel-si-costeaNu i-a ieşit. Nu pentru că ar fi un prost manager, sau pentru că nu ar ști să negocieze, ci pentru că încă nu a apucat să facă mai mult de 20 de paşi, cam ca la încălzirea de pe marginea terenului și Dorel Stoica şi Florin Costea i-au dat deja cu flit. Adică cine pana mea e Ionel Ganea să-şi permită să le relanseze pseudo carierele şi aşa demult pierdute în fumul de ţigară şi aburii spirtoaselor preferate de acești doi ”mari fotbalişti”.

Stoica şi Costea au preferat proiectul grecesc de la Severin. Nu-i rău, dar să spui că te întorci ”acasă”, într-un loc în care ai existat doar din bună voinţa unui primar care a brenduit un stadion cu însemnele Ştiinţei Craiova (nicio legătură între marea echipă a lui Balaci şi armata de mercenari a lui Mititelu), e cale lungă.

Stoica şi Costea nu vor fi niciodată ”acasă”, la Severin. La Cluj-Napoca ar fi putut fi „mari”, asemeni lui Claudiu Niculescu, dar au ales banii virtuali, pe care nu ştiu de ce nu-i vor primi prea curând, adică e cam ca la ţigani, nu plăteşti nu-ţi cântă. Baiu-i că aştia nu prea mai ştiu să cânte (adică să joace). Da asta nu-i problema noastră.

Dani Coman, băiat de caracter, a confirmat că ar prefera să joace la U Cluj, până îşi găseşte echipă, să dea Dumnezeu să fie aşa, dar mai are nevoie și de acordul lui Porumboiu. Sincer nici macar nu mă mai interesează cine vine şi cine pleacă de la U, pentru mine, pentru voi, gaşca aia frumoasă din peluză, contează doar că legenda merge mai depare, cu Ganea în rol de „visător şef”. Dar dacă salvează echipa şi Severinul merge în „B”?

Hai că aştept să vină finalul de campionat şi tânguielile mercenarilor Costea şi Stoica. Punem pariu că vor zice ceva de genul: „am avut ofertă de la U Cluj, dar ne-am lăsat prostiți de greci…”. Vedeţi cum toată lumea ţine morţiş să-şi asocieze numele cu U? De la Walter, până la Stoica şi Costea. Dar noi mai vrem?

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.