Ganea e ”nebun”!

U Cluj este echipa paradoxurilor. Fără bani în conturi, fără jucători și cu datorii din cauza cărora aproape că este exclusă din Liga I, gruparea studențească uimește în continuare. L-a uns antrenor pe Ionel Ganea și, cu burțile goale, continuă să se pregătească de parcă, tot ce am scris eu mai sus, ar face parte doar dintr-un vis urât și nimic din toate astea nu ar fi reale.

Cel puțin trei momente memorabile îmi trec acum prin minte când mă gândesc la Ionel ionel-ganeaGanea. Primul dintre acestea s-a petrecut pe la sfârșitul anilor 90, când fotbalistul, pe atunci la Universitatea Craiova, a refuzat un blat cu Rapid (care i-ar fi dus pe olteni în cupele europene) și le-a dat ”două” celor de la Rapid. Giuleștenii au pierdut titlu, iar oltenii au ratat prezența în Europa.

A venit apoi acel meci ucigător cu Anglia, ultimul din faza grupelor de la Euro 2000. Era final de partidă, scorul 2-2, iar România avea nevoie de victorie pentru calificare. Viorel Moldovan obține penalty, iar Ganezul ia mingea și ”bate” cu sânge rece, scor final 3-2 pentru ai noștri VEZI AICI.

Cel de al treilea episod și-l amintește toată lumea. Era august 2007, Ganezul era căpitanul lui Poli Timișoara, și culmea tot într-un meci cu Rapid s-a petrecut. Nemulțumit de o decizie a tușierului Mudura, Ionel Ganea a fost aproape să-l ștanguleze pe asistent. 22 de etape de suspendare a primit Ganea, după acel gest.

Azi suntem în februarie 2013 și Ganea își continuă ”nebuniile”. A acceptat să antreneze U Cluj ”studențește”, adică pe gratis. Asta nu e o noutate însă transferurile pe care le vizează, sfidează cele mai îndrăznețe aspirații ale șepcilor roșii. Ganea discută cu, atenție, Dănuț Coman (fost internațional, cu 14 prezențe în tricoul primei reprezentative de fotbal a României), Florin Costea (cândva copilul teribil al fotbalului nostru, are 6 prezențe în tricoul cu tricolor), Dorel Stoica (unul dintre cei mai apreciați fotbaliști defensivi din campionatul nostru, are și el 4 selecții la națională).

Mai sunt în probe și în discuții Alex Păcurar, fotbalist crescut și format la Universitatea, dar mereu neadaptat, Sidney Faye, pe ăsta îl știu de pe vremea când comentam pentru Radio Cluj meciurile din Liga a II-a, bun fundaș central. Își cunoaște limitele și nu încearcă să iasă în evisdență. Mai e și Cătălin Dedu, atacant, dar despre el nu vreau să vorbesc acum, are doar 16 goluri în 106 meciuri pentru FC Brașov.

Și totuși, dacă îi ies toate astea lui Ganea? Dacă măcar jumătate din intențiile lui devin realitate, atunci e clar că Ionel Ganea e nebun de legat, dar e exact ”nebunul” de care avea nevoie U Cluj.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ganea e ”nebun”!

  1. dadatroll zice:

    Mey da dece Ganea ce Vladoiu na fost disponibil?

Comentariile sunt închise.