Continuăm să aberăm, aștept impozitul pe copii

523274_481757208525474_182142573_nCeea ce am sa spun eu în postul ăsta nu e neapărat o noutate, s-a mai scris despre taxele și impozitele pe căței. De câțiva ani încoace aleșii neamului nostru, pentru care apropos noi am pus ștampila, continuă să ne umilească și să ne uimească an după an. Citeam zilele astea despre o nouă taxă, menită să rotunjească bugetele autorităților locale – taxa pe căței!

Adică dacă tot îi luăm de la adăposturi, îi vaccinăm, îi spălăm, hrănim și avem grijă să nu trăiască în sălbăticia urbană, de ce să nu plătim o taxă, un impozit, ceva acolo. Din inițiativa asta eu înțeleg că a fi iubitor de animale e un lux, iar dacă tot scutești autoritățile locale de a finanța centre unde să fie duși câinii comunitari, de ce să nu cotizezi la stat pentru că, nu-i așa, ești un bun cetățean, iubitor de câini și țară.

Nu știu dacă a intrat în vigoare treaba asta, hotărâre, lege, sau ce o fi, dar sunt convins că nu peste mult timp vom scrie tot mai des despre copii mușcați de câini fără stăpân, pentru că de unde stăpân dacă trebuie să cotizezi ca să domesticești și să întreții un câine, alădată potențial pericol public.

Acum, că să lămuresc titlul postului, aștept taxe pe copii. Dacă îți permiți să-i faci, să-i crești și să nu-i abandonezi în maternitate, înseamnă că îți permiți și să plătești impozite după ei.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în una, alta și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Continuăm să aberăm, aștept impozitul pe copii

  1. cuibus zice:

    In orice tara decenta se platesc taxe pentru animale, vrei sa-ti tii cainele in bloc trebuie sa platesti, de ce? pai face mizerie, se amenajeaza spatii de joaca pentru patrupede..apar cheltuieli in plus pe care cine le acopera? E la fel ca un copil..ai un copil platesti mai mult..pentru ca se consuma mai mult!

Comentariile sunt închise.