Juniori de naţională la U Cluj, rugby-ştii pregătesc un sezon de vis

Echipa masculină de rugby U Cluj şi-a reluat pregătirea pentru sezonul 2013 care va începe undeva în luna martie. Trei sportivi cu vechi ştate de plată la echipele naţionale de juniori şi tineret ale României se pregătesc sub comanda echipei tehnice a Universităţii.

rugby-reunireIonuţ Mazăre, Petrică Vlaşin şi Andrei Diaconu, toţi veniţi de la CSU AV Arad, sunt deja de aproximativ o lună de zile în probe la gruparea studenţească din Cluj. Antrenorul principal, Cristian Săuan, este convins că toţi aceştia pot face pasul spre echipa mare a Universităţii.

L-am sunat pe Cristi Săuan să-l întreb ce şi cum stă treaba la U. A fost hotărât, scurt şi la subiect, aşa cum a fost mereu: „Stau foarte bine din punct de vedere fizic. Pregătindu-se alături de jucătorii expreimentaţi pe care îi avem în lot, vor avea multe de învăţat. Eu cred sincer în progresul lor”, mi-a spus Cristi.

Încă două săptămâni şi jumătate rugby-ştii de la U se vor pregăti pe plan local, apoi, vor lua în piept pantele de la Vatra Dornei. Nu vreau să-i sperii pe cei mai noi dintre băieţi, dar Cristi Săuan zice că e hotărât să scoată untul din ei, cum se spune.

Şi dacă tot am pomenit de Săuan, antrenorul principal al U Cluj, trebuie să-i pomenim şi pe ceilalţi oameni din staff-ul tehnic. Alături de Cristi, de pregătirea alb-negrilor se vor ocupa şi Horică Hâmprea, antrenor secund, Bogdan Voicu, în calitate de consilier, profesorul Szabo Peter este responsabil cu pregătirea fizică, iar Cătălin Prisăcariu este kinetoterapeutul echipei.

Managerul Lorin Cantor spune că în cel mai scurt timp staff-ul va fi completat cu un medic. Tot de la Cantor am înţeles că sezonul 2013 va fi unul interesant. Dacă în 2012 U Cluj s-a menţinut cu eforturi deosebite în Super Liga Naţională, pentru acest an aşteptările sunt evident mai mari. Să fie într-un ceas bun!

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.