Rugby-stul care s-a întrecut cu un leoprad a semnat cu RC Toulon

Top 14 este una dintre cele mai apreciate super ligii rugby-stice din lume, iar marii jucători de pe mapamond nu au nicio reţinere atunci când sunt ofertaţi de echipele franceze. Ultimul transfer de senzaţie este cel al lui Bryan Habana, aripa celor de la Springboks (echipa naţională a Africii de Sud).În vârstă de 29 de ani aripa sud-africană a semnat un contract valabil până în 2016 cu Toulon, liderul din Top14 (Super Liga din Franţa).

bryan_habana1În CV-ul lui Habana se regăsesc la loc de cinste Cupă Mondială, câştigată în 2007 şi Trofeul acordat câştigătoateri Turneul celor Trei Naţiuni, în care a triumfat în 2009. În 2007 Bryan Habana a fost desemnat jucătorul anului de către IRB (Federaţia Internaţională de Rugby).

Un eveniment inedit s-a petrecut în toamna aceluiaş an 2007, imediat după câştigarea Cupei Mondiale, când sud-africanul s-a luat la întrecere cu un leopard. Rugby-stul a alergat alături de cel mai rapid animal al planetei pe distanţa de 100 de metri în 11 secunde VEZI AICI. Ca o comparaţie, recordul naţional al României, în proba similară, este de 10,21 şi a fost stabilit de Daniel Cojocaru, în 1994 (pe pistă nu pe teren accidentat).

Habana nu e singurul star mondial din lotul francezilor, în echipa acestora aflându-se jucători ca: Jonny Wilkinson, Andrew Sheridan, Gethin Jenkins, Delon Armitage, dar şi coechipierii lui Habana, din echipa naţională, Joe van Niekerk şi John Philip Botha.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.