Serial de blog. Jucăria periculoasă (episodul 2)

Am stabilit în episodul anterior că te apuci de bloggerit mai mult în joacă, apoi treaba devine serioasă, sau cel puţin aşa crezi tu. În realitate treaba devine periculoasă, iar ceea ce părea la început o distracţie, o jucărie nouă, de care te bucuri necondiţionat, asemeni unui copil, se transformă treptat într-un fel de armă, pe care culmea, o ţii îndreptată înspre propria-ţi tâmplă.

blogPrimele posturi sunt haioase, de fapt sunt nişte încercări până te prinzi ce şi cum trebuie să faci pe blog. Nu ai neapărat o identitate dar, categoric începe să se înfiripe în mintea ta ideea de a te face tot mai cunoscut, vrei mai mult, lucru care până la urmă defineşte rasa umană. Odată ce încep să te bântuie aceste lucruri putem vorbi despre începutul sfârşitului tău.

Asta nu înseamnă că te transformi în vreun monstru sau, că devii un paranoic, sociopat, pervers şi dezacsat. Începutul sfârşitului este redat de ceea ce va urma. Joacă se transformă în ceva despre care tu crezi că devine ceva serios. Nu mai postezi tot felul de încercări ci, cauţi o linie editorială să ziceam aşa (defect profesional).

Veţi vedea în episoadele viitoare de ce spun că jucăria devine armă şi mai ales, cum ea devine periculoasă pentru tine. Nu e vorba că tu bloggerul nu ai şti să foloseşti „arma”, dar scăpată în mâinile cui nu trebuie poate să facă mult rău, în primul rând ţie.

Ideea este că, atâta vreme cât tu deţii controlul asupra ei, jucăria transformată în „armă” nu se va descărca accidental, dacă nu cumva îţi descoperi o latură paranoică.  Atenţia ta bloggerule trebuie să fie îndreptată către cei din jur, pe care îi poţi răni extrem de uşor, nu pentru că asta ţi-ai propus, ci pur şi simplu pentru că orice acţiune a ta, orice post pe blog, orice atitudine poate fi interpretată.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în una, alta și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.