Pariul care i-a schimbat viaţa rugby-stului Dorin Manole

Universitatea Cluj a fost mereu o rampă de lansare pentru rugby-ul românesc. Pe terenul din Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu s-au format, ca sportivi şi oameni, o serie extraordinară de băieţi care sunt astăzi componenţi de bază ai echipei naţionale şi evoluează în campionatele puternice ale Europei.

dorin-manole1Aţi citit pe acest blog despre Bălan, Tincu, Săuan, Teodorescu, Voicu, Boar şi alţii şi nu mă voi opri, pentru că sunt multe poveşti frumoase, care merită să fie făcute cunoscute. Astăzi i-a venit rândul lui Dorin Manole. Are doar 26 de ani şi practică rugby-ul de ceva mai bine de 10 ani. La început nu i-a plăcut şi a preferat fotbalul în detrimentul sportului cu balonul oval.

Era doar un adolescent când devenise titular în echipa din localitatea natală, Barcea, nu departe de Tecuci, judeţul Galaţi. A fost remarcat de antrenorul Genu Popa, care l-a îndrumat către rugby datorită calităţilor pe care le-a remarcat la tânărul Manole, o tehnică impecabilă de lovire a balonului şi clarviziune în joc.

Dorin Manole nu a vrut şi pace, aşa că profesorul Popa l-a provocat la un pariu. A organizat un meci între echipa de fotbal din localitate şi cea de rugby. Dacă rugby-ştii se impuneau, Manole urma să se alăture acestora. Fotbaliştii au pierdut, iar Manole s-a ţinut de cuvânt. Copilul altădată îndrăgostit de fotbal a fost legitimat ulterior la U Cluj, echipă la care, singur recunoaşte că s-a format ca sportiv şi om.

În perioada în care a îmbrăcat tricoul alb-negru, Dorin Manole a debutat la echipa naţională a României, se întâmpla în februarie 2009, în victoria cu 22-0 în faţa Germaniei, într-un meci din Cupa Europeană a Naţiunilor. Astăzi Dorin Manole evoluează în Franţa la Orthez, în Federale 2. Povestea lui mi s-a părut interesantă aşa că v-am spus-o şi vouă.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.