La Băicoi se naşte o echipă de rugby, cea din Pantelimon moare

De câteva luni urmăresc cu interes ce se întâmplă la Băicoi. Acolo, un om trăit prin Franţa a decis să înfiinţeze un club sportiv având ca domeniu de activitate rugby-ul. Iniţiativa nu poate să treacă neobservată în condiţiile în care Prahova nu are neapărat o tradiţie în aceast sport. Pe de altă parte trebuie apreciat acest lucru, cu atât mai mult cu cât, ceva mai la sud, la Pantelimon, echipa locală, proaspăt promovată în Super Liga Naţională a fost desfiinţată.

stadion-renovatNu-i aşa că este minunat să afli că un om, Lucian Mircescu, porneşte un asemenea proiect? Şi ce proiect, tocmai în rugby, un sport al paradoxurilor, un sport de golani practicat de nişte gentlemani desăvârşiţi. Rugby-ul pare, la prima vedere, un sport dur, dar nu este deloc aşa. Sportivii sunt antrenaţi să fie agresivi, dar în niciun caz violenţi.

În rugby sportivii nu trişează, iar deciziile arbitrului nu sunt comentate, pentru că rugby-ul este un sport uimitor care te pregăteşte pentru viaţă şi te învaţă să fii cinstit. De la înfiinţare, adică de la începutul acestui an care tocmai se sfârşeşte, la CS Aurora Băicoi au fost deja legitimaţi aproape o sută de copii, iar grupa sub 10 ani este deja vicecampioană naţională.

Acolo la Băicoi a fost amenajat primul teren de rugby din Prahova, se modernizează vestiare, iar pe vreme rea copiii se pregătesc într-o sală de sport. Poate peste 4-5 ani Aurora Băicoi se va bate pentru promovare în Super Ligă, la Pantelimon echipa care tocmai obţinuse această performanţă s-a desfiinţat, păcat.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.