Bănăţenii iau lecţii de rugby în Africa de Sud

Rugby Club Municipal Timişoara a cucerit anul acesta titlul naţional după o aşteptare de 40 de ani. Performanţa a creat o efervescenţă extraordinară în rândul fanilor cu balonul oval şi implicit şi în rândul celor care susţin financiar echipa campioană.

Timisoara - campioana nationala la rugby!!!Nu e de mirare că oficialii clubului au decis să-şi trimită staff-ul tehnic la un schimb de experienţă în Africa de Sud, ţara de origine a antrenorului Chester Williams, artizanul de drept a cuceririi titlului de campioană în Super Liga Naţională de rugby.  Mai multe despre stagiul de instruire al bănăţenilor CITIŢI AICI

Cred că este inutil să ne punem întrebarea a cui a fost ideea acestui schimb de experienţă. Pentru cei care nu ştiu, Chester Williams, antrenorul celor de la RCM Timişoara şi fostă „aripă” a echipei naţionale de rugby a Africii de Sud, a cucerit Cupa Mondială în 1995, alături de Springboks (porecla sud-africanilor).

Salutând această iniţiativă trebuie să amintesc alte două performanţe importante ale rugby-ului românesc realizate în 2012. „Stejarii” au cucerit IRB Nations Cup, la jumătatea lunii iunie, iar la Baia Mare s-a înfiinţat Centrul Naţional de Excelenţă în rugby, în urmă cu aproximativ o lună de zile.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.