Neamţul la nemţi trage

Şapte ani de antrenorat, şapte echipe, un titlu naţional şi o Supercupă a României, acestea sunt cifrele tehnicianului Dorinel Munteanu, de când s-a apucat de meserie. Sunt antrenori care nu reuşesc într-o viaţă întreagă să câştige vreun trofeu, darămite să primească vreo ofertă dintr-un campionat important, cum e cel al Germaniei.

dorinel-munteanuMunteanu, cunoscut în fotbalul nostru sub porecla de „neamţul”, a primit cel mai frumos cadou de sărbători, un contract în 2.Bundesliga (Liga a II-a), la Johan Regensburg. Sunt convins că nu e chiar ce şi-ar fi dorit Dorinel (Regensburg e codaşă în 2.Bundesliga), dar poate fi rampa de lansare spre marea performanţă vest-europeană.

Până la urmă a primit totuşi ce şi-a dorit, o echipă din Germania, ţară în care „neamţul” s-a stabilit de altfel împreună cu familia. Dorinel este cunoscut ca un tip extrem de riguros, cu siguranţă anii petrecuti la FC Koln şi VFL Wolsburg şi-au lăsat amprenta pozitivă în caracterul său.

Pe de altă parte Dorinel Munteanu mai este cunoscut şi ca un tip căruia îi plac banii, îmi amintesc de fuga lui de la CFR la FC Argeş şi ulterior de la U Cluj la Steaua, de fiecare dată pentru bani. Însă, trecând peste aceste episoade Munteanu a lăsat în urmă o serie de performanţe frumoase.

În sezonul 2005-2006 a avut acea campanie europeană, în UEFA Intertoto, competiţie în care a dus echipa feroviară până în finală, iar în Liga I a dus-o pe CFR până pe locul 5. În 2010-2011, cu Dorinel Munteanu pe banca tehnică, Oţelul Galaţi a produs una dintre cele mai mari surprize din istoria Ligii I. Gălaţenii au câştigat primul titlu din istoria clubului şi mai apoi au pus mâna şi pe Supercupa României.

Nu a ascuns niciodată faptul că ar renunţa în orice moment la conducerea unei echipe din România, dacă ar avea o ofertă din Germania. Şi visul i s-a împlinit tocmai când punea la punct un proiect pentru salvarea lui Dinamo. La doar 44 de ani Munteanu a făcut deja multe pentru fotbalul nostru şi merita aceasta şansă, viel Glück Dorinele!

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.