Final trist de an pentru rugby-stul Bogdan Bălan

Fostul rugby-st al Universităţii Cluj, Bogdan Bălan, nu are parte de un final de an aşa cum şi-ar fi dorit. Recent finanţatorul echipei Lyon O.U., Yvan Patet, şi-a anunţat retragerea din conducerea grupării franceze, unde evoluează şi Bălan.

bogdan-balan1Vestea a picat cum nu se poate mai prost pentru rugby-stul român şi coechipierii săi, aflaţi în luptă pentru ocuparea unui loc care să le dea dreptul să evolueze în play-off-ul ligii secunde din hexagon. Lyon a terminat anul 2012 pe poziţia a VIII-a în Pro D2 (Liga a II-a), cu 41 de puncte, la cinci lungimi în spatele formaţiei Tarbes, ocupanta locului V, ultimul care duce în play-off.

Lyon O.U. este un club de rugby fondat în 1896 şi are în palmares două titluri naţionale în Franţa,cucerite în 1932 şi 1933. Bogdan Bălan are 32 de ani şi a început să practice rugby-ul în oraşul natal, Brăila, după care s-a transferat la U Cluj. La gruparea studenţească pilierul a făcut pasul spre marea performanţă.

În perioada în care a jucat pentru U Cluj Bogdan a debutat în echipa naţională a României (2003). 29 de meciuri a adunat Bogdan Bălan în tricoul cu frunza de stejar pe piept şi a fost prezent la ediţia din 2007 a Cupei Mondiale de rugby. Bălan evoluează la Lyon din 2010, după ce a mai trecut pe la Bordeaux şi la Montauban cu care a ajuns până în prima liga franceză.

La Lyon O.U. Bogdan Bălan este coechipier cu închizăîtorul Alexandru Manta, dar şi cu celebrul flanker francez Sebastien Chabal.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.