Ce ar fi fost dacă…

În urmă cu zece ani, un tânăr om de afaceri, Paszkany Arpad, prelua un club de fotbal de ligă a III-a, CFR Cluj. Decizie oarecum ciudată în condiţiile în care Universitatea Cluj era de departe echipa fanion a oraşului, cu tradiţie, istorie, aer boem şi suporteri pentru care simbolul universitar era mai mult decât un mod de viaţă.

galerie-uclujÎn urmă cu zece ani, poate şi mai bine, acelaşi Paszkany Arpad s-a dus în faţa autorităţilor locale cu un proiect bine structurat şi cu intenţia de a investi în U Cluj, dar s-a lovit de edilul şef de la acea vreme, Gheorghe Funar, care nu avea nicio treaba cu fotbalul dar care s-a opus, şi nu a fost singurul, ca un afacerist român cu nume maghiar să conducă clubul studenţesc.

Pasionat de fotbal Paszkany nu a cedat, ba chiar refuzul autorităţilor l-a întărâtat. Ce a urmat e deja istorie. Banii au început să curgă în conturile clubului din Gruia, lotul se întărea de la an la an cu jucători la care alte echipe din fotbalul nostru nici nu îndrăzneau să viseze, iar rezultatele au venit firesc şi natural.

Trei titluri de campioană a României, trei cupe şi două Super Cupe, prezenţe memorabile în cupele europene şi jucători vânduţi pe milioane şi milioane de euro. De partea cealaltă, U Cluj a rămas cu ce a avut dintotdeauna, suporterii care nu au încetat nicio clipă să cânte, să aplaude, să înalţe steagurile în alb şi negru.

Mulţi mă vor înjura pentru acest post, dar intenţia mea a fost să facem, împreună, doar un exerciţiu de imaginaţie, ce ar fi fost dacă Paszkany Arpad băga toate milioanele de euro în U? Îndrăznesc să cred că acum, la zece ani de la acea încercare, în vitrina clubului Universitatea se aliniau trofeele ce azi strălucesc în Gruia.

Îndrăznesc să cred că U Cluj era o echipă de temut nu doar pentru fotbalul românesc, ci şi în Europa şi mai îndrăznesc să cred că stadionul era la fel de plin ca în anii de glorie a clubului, dar nu a fost să fie…

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.