Sirena trage la mal

11 decembrie 2012, ziua care va rămâne în istoria sportului românesc una de tristă amintire. Camelia Potec, „sirena” care a adus ultimul aur la nataţie, la o ediţie a Jocurilor Olimpice, şi-a anunţat retragerea. A intrat în panteonul zeilor în 2004, când a reuşit să fure nu focul din braţele lui Prometeu ci aurul Atenei Olimpice.

Camelia-potec-LondraIeri, Camelia a făcut public anunţul de care ne temeam cu toţii. La 30 de ani Camelia a cucerit tot ce putea – aurul olimpic la Atena, în 2004, în proba de 200 metri liber, două medalii de bronz la Campionatele Mondiale ( în 2001 la 200 metri liber şi în 2009 la 1.500 metri liber), un aur, patru medalii de argint şi alte cinci de bronz la Campionatele Europene.

Decizia ei este irevocabilă, a aşteptat în zadar un răspuns favorabil de la Agenţia Naţională pentru Sport şi Tineret, nu sunt bani pentru antrenorul ei! A promis că va rămâne însă, alături de înotători, va fi consiliera lui Viorel Păunescu, preşedintele Federaţiei Române de specialitate şi se va ocupa de programele sportive pentru copii şi juniori.

Douăzeci şi doi de ani a intrat în bazin şi a înotat milioane de kilometri, a doborât record după record, dar a venit momentul schimbării radicale. Ştiu, am trecut şi eu prin asta, chiar dacă nu la acelaşi nivel, îi trebuie curaj şi putere să facă acest pas, dar o va face, pentru că întotdeauna există viaţă, după sportul de performanţă, iar Camelia merită o nouă viaţă.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.