U Cluj, spirit veşnic

Universitatea Cluj a obţinut poate cel mai dramatic punct din actuala ediţie de campionat, 0-0 cu Gloria Bistriţa. La cum a început meciul şi la câte ocazii de gol şi-au creat băieţii lui Marius Popescu aş fi spus că nu avem cum să plecăm de la Bistriţa cu mâna goală. Apoi a venit minutul 16 şi Paulinho a confundat terenul de fotbal cu ringul de box, roşu evident şi alb-negrii aveau deja un handicap serios.

predescuVreo 10 minute au mai trecut până când Cleiton, depăşit de situaţie, mai face un gest nesportiv şi rămânem în nouă oameni de câmp. Nu îmi mai făceam mari speranţe, dar băieţii au ţinut să-mi răspundă aşa cum numai o echipă studenţească şi un spirit nepătat ar putea să o facă.

Minutele treceau şi tot ai noştri erau mai insistenţi, chiar dacă fără eficacitate pe tabela de marcaj. S-a terminat 0-0, dar trecând peste cele urâte din teren aş spune că U Cluj nu avea cum să obţină un asemenea punct, decât prin suferinţă, luptă şi credinţă, cam aşa cum am traduce spiritul Universităţii.

Unii văd echipa desfiinţată, alţii o vor retrogradată, aproape nimeni nu mai crede în şepcile roşii, doar cei care cântă 90 de minute, non-stop, cei care aplaudă, flutură steaguri şi cântă „Slavă ţie studenţie”, ei sunt cei care nu pot sa lase acest simbol să moară, ei sunt cei care le suflă în ceafă jucătorilor, pentru că U e credinţa lor, a noastră, a Ardealului, e simbolul celor care nu pot să stea în genunchi.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.