Cea mai amara victorie!

CFR Cluj a obtinut ieri seara cea mai mare victorie a fotbalului romanesc din ultimii 20 de ani, o victorie cu gust amar insa. Fotbalistii lui Paulo Sergio au crezut in sansa lor de a scrie cel mai frumos capitol al participarilor romanesti in UEFA Champions League si au invins titanul fotbalului mondial, Manchester United, chiar pe Old Trafford, unii ii mai zic si Teatrul Viselor.

luis_albertoSi asemeni supranumelui arenei pe care joaca cei de la United clujenii au visat. Se facea ca in minutul 56 unul dintre fotbalistii echipati in verde (Luis Alberto de la CFR Cluj) a prins un sut magnific, directionat in vinclul portii lui De Gea, asa cum doar intr-un vis frumos poti vedea o astfel de bijuterie.

Visul a continuat inca vreo 40 de minute, cu tot cu prelungiri, apoi ceva s-a intamplat. Niciun cocos nu a cantat, nimic nu parea sa spulbere feeria si totusi o veste cinica a venit tocmai din Portugalia – Galatasaray a intors rezultatul si s-a impus cu 2-1 in fata Bragai. Visul cel frumos s-a transformat in cel mai cumplit cosmar. CFR a acumulat 10 puncte, un nou record pentru echipele romanesti in Liga Campionilor si totusi, calificarea s-a pierdut.

Clujenii au infruntat cu demnitate una dintre cele mai mari echipe ale momentului, nu s-au dat la o parte, nu le-au tremurat picioarele, nu s-au inclinat in fata legendelor Wayne Rooney sau Giggs si nu au alergat haotic, au crezut intr-o minune si au ealizat-o, dar drumul lor in cea mai importanta competitie fotbalistica planetara s-a oprit brusc, franata de un ghinion teribil.

CFR ramane insa in atentia Europei, visul merge mai departe in Europa League. Nu e aceasi stralucire si nici nu e o reteta financiara de succes, dar e posibilitatea de a ramane in contact cu cei mari. Clujenii nu s-au facut de ras, ba chiar au adunat mai multe puncte decat AC Milan (8 puncte in grupa C), care culmea merge mai departe.

Sa privim acest rezultat asa cum merita, ca pe cea mai mare victorie romaneasca in Champions League si daca Steaua viseaza la finala Europa League, feroviarii de ce nu ar spera macar la semifinale. Ieri seara in ultima etapa a grupelor Ligii Campionilor rezultatele inregistrate au demonstrat inca o data ca in fotbal orice e posibil, chiar si sa fii eliminat, dar poleit in glorie…

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.