Legendele nu mor niciodată

Leeds United este un club de legendă care evoluează în prezent în Championship, Liga a II-a a Angliei. În urmă cu două-trei zile citeam în presa din Anglia o ştire care nu avea cum să ma lase rece, Leeds are un nou patron şi, normal, noi ambiţii.

Informaţia a fost preluată ulterior de mai multe agenţii de presă şi cum altfel de cotidianele de sport din ţărişoara noastră. Cea mai slabă apariţie referitoare la această ştire o puteţi CITI AICI.

Şi acum revenid, vă veţi întreba de ce o consider cea mai slabă apariţie în presă. Poate autorul articolului este un tânăr la început de drum, pun pariu că e cel mult un redactor, care a aflat şi el, după juma de săptămână că s-a vândut clubul.

Dacă aş fi fost eu responsabilizat să redactez informaţia asta, musai aminteam de finala din Cupa Campionilor, e drept că s-a întâmplat în 1975, probabil redactorul nu era născut atunci. Aş fi amintit de cele trei titluri naţionale, de Cupa Angliei şi de Cupa Ligii.

Şi aşa în încheiere doar pentru cultura generală a celor care citesc posturile mele, Leeds United este un club înfiinţat în 1919 :), iar în campania din Cupa Campionilor (1975) Leeds a eliminat, printre altele, o echipă din Ungaria, pe Anderlecht Bruxelles şi pe Barcelona. Vă sună cunoscut? Finala a pierdut-o în faţa lui Bayern Munchen. Şi să nu uit a mai jucat o finală de Cupa Cupelor, doi ani mai devreme, pierdută în faţa lui Milan.

sursa foto: guardian.co.uk

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.