Rugby-ştii de la U şi-au asigurat medaliile de bronz

U Cluj a învins, astăzi, cu 67-3 pe RC Bârlad, în sferturile de finală ale Cupei României la rugby şi au adăugat o nouă medalie în palmaresul secţiei clubului Universitatea, prima după opt ani de aşteptare. Scorul mă scuteşte de orice comentariu, ar fi păcat să încep acum să-i enumăr pe marcatori, pentru că rezultatul este al echipei, sportivi, antrenori şi oamenii din umbră de care mulţi dintre voi nici nu ştiţi că există.

Această medalie reprezintă o performanţă extraordinară. Când vorbeşti despre echipa de rugby totul se traduce simplu, vorba imnului, oficial sau neoficial – „E vorba de tradiţie şi de loialitate” şi cu această ocazie transmit respectul meu trupei Personal, cei care au scris cântecul din care am extras fragmentul.

Urmează semifinalele şi de ce să nu visăm frumos? Vă mai amintiţi ultimul an în care U Cluj a câştigat Cupa României, la rugby? S-a întâmplat în 2003, de ce nu s-ar repeta în 2012? Ar fi încununarea unui vis, a „nebuniei” acestei echipe care face performanţă în cel mai pur spirit olimpic.

Nu am ales întâmplător fragmentul celor de la Personal, pentru că rugby-ştii de la U duc mai departe tradiţia acestui sport, cu loialitate faţă de tot ce înseamnă U Cluj, simbol, culori şi o dragoste fără limite. Doar titlul naţional lipseşte, încă din vitrina de trofee, în rest avem un argint naţional, în 2001, patru medalii de bronz (1995, 1996, 1998 şi 2004) şi două cupe în 2002 şi 2003. Asta înseamnă pe scurt U Cluj.

foto: sandor manases

sursa: facebook.com/U-Rugby

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.