Răţuşca cea urâtă e acum mândria Clujului

Vă amintiţi povestea cu răţuşca cea urâtă, de care râdeau toţi bobocii? Eu sincer nu-mi amintesc toată istorioara, dar parcă s-a izolat la un moment dat de toţi şi toate şi când a revenit era de fapt o lăbădă frumoasă, admirată de cei care altădată râdeau de ea.

Cam aşa se poate spune că se întâmplă şi cu echipa de volei Unirea Dej. Cândva era ţinută artificial în viaţă, doar ca să aibă şi localnicii câte o competiţie sportivă la care să participe. În timp nişte oameni de prin zonă au înţeles că dacă ai răbdare şi mai şi investeşti nişte banii, echipa asta poate deveni mândria Clujului, în voleiul masculin.

Cei care au gândit aşa nu s-au înşelat. Acum Unirea Dej este pe locul 2 în Divizia A1, adică prima ligă a României, iar în cupele europoene, da aţi citit bine, în competiţiile continentale Unirea începe să devină o prezenţă constantă. A câştigat primul meci, cu 3-0, în faţa celor de la Studenti Tirana. Evident pornesc cu prima şansă în returul din Albania, în Challenge Cup.

Şi apropos de studenţi, vă mai amintiţi de echipa de volei a Universităţii Cluj? Sezonul ăsta ar putea fi ultimul în prima divizie, dacă mai aveţi nostalgii vă invit la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca, să-i vedeţi într-un meci de primă ligă, nu ştiu când vor reveni după iminenta retrogradare care îi pândeşte.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.