Mircea Sandu şi Mitică Dragomir au luat-o razna

Am sperat mereu să pot să scriu ceva de bine despre Mircea Sandu şi Mitică Dragomir, doar că nu prea mi-au dat motive. De data asta chiar au luat-o razna, iar eu sunt puţin ironic. De fapt cele două capete seci, manipulate de patronii de cluburi din Liga I, au ajuns la o fază de maturitate care mă sperie.

Concret, este pentru prima dată de când cei doi conduc destinele fotbalului nostru când toate echipele rămase în lupta pentru câştigarea Cupei României vor fi introduse în aceaşi urnă, adică Rapid, Dinamo, CFR şi Oţelul Galaţi nu mai sunt „favorite”. Binenţeles că asta este ceva normal în orice ţară civilizată, în care orice echipă sportivă are şanse egale în faţa marilor cluburi.

În Anglia de exemplu putem avea parte de un meci Manchester United – Chelsea, încă din primul tur al cupei, pentru că acolo nu există capi de serie, sau echipe „favorite”. Prin urmare un club de Liga a IV-a, să zicem AFC Wimbledon, că de ăsta sigur aţi auzit şi voi, poate prinde un culoar favorabil care să-i ducă până în fazele superioare ale competiţiei.

Sau hai să o luăm altfel, dacă Steaua nu prindea un astfel de culoar favorabil, atunci în ’86, credeţi că mai câştiga Cupa Campionilor? Ştiţi oare ce echipe au fost eliminate până la finală? Dau un singur exemplu – Juventus. Practic singurul adversar de calibru a fost Anderlecht Bruxelles. Barcelona era şi atunci un colos, dar nu a avut noroc în finala cu Steaua.

După amiază se va face tragerea la sorţi pentru sferturile Cupei României, iar în urna de la FRF vor fi incluse Concordia Chiajna, Ceahlăul Piatra Neamţ, Astra Giurgiu, Petrolul Ploieşti, CFR Cluj, Dinamo, Rapid şi Oţelul Galaţi. Ce meci v-ar plăcea să vedeţi? Eu aş prefera un Dinamo-Rapid 🙂 şi o finală Chiajna – Ceahlăul 🙂

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.