Hâmpea, Rotar şi Paraschiv, trio clujean pentru locul 5 la Euro U19 de rugby

Echipa naţională de rugby Under19 a României va juca, sâmbătă, împotriva Rusiei, în meciul pentru locurile 5-6, de la turneul final al Campionatului European de juniori, care se desfăşoară în Portugalia. „Stejarii mici” au pierdut ambele confruntări din grupa A, scor 10-16 cu Spania, respectiv 11-20 în faţa Georgiei, principala favorită la câştigarea ediţiei din acest an a CE.

În fiecare din cele două meciuri tricolorii au condus pe tabela de marcaj însă, de fiecare dată adversarii au reuşit să revină şi să se impună la final. Poate părea surprinzător dar aceste rezltate nu trebuie în niciun caz tratate ca nişte eşecuri, în condiţiile în care la turneul final din Portugalia s-au calificat cele mai bune şase echipe naţionale de rugby sub 19 ani din Europa.

Până la urmă din această participare e bine că juniorii noştri se vor întoarce cu experienţa internaţională acumulată în confruntări cu echipe de prim rang din rugby-ul european juvenil. La turneul portughez U Cluj a fost reprezentată de trei participanţi – juniorii Vlad Rotar şi Vasile Paraschiv şi tehnicianul Horia Hâmpea. Din fericire la Cluj şi în alte trei, patru centre se mai pune accent pe formarea de jucători de rugby.

sursa foto: frr.ro

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.