România întâlneşte Georgia la Euro U19

Echipa naţională de rugby sub 19 ani a României întâlneşte diseară selecţionata similară a Georgiei, în ultimul meci al grupei A de la turneul final al Campionatului European de juniori, care se desfăşoară în Portugalia, la Lisabona. Este meciul marilor speranţe pentru „stejarii mici”, confruntarea care îi poate duce în semifinalele competiţiei.

Tricolori, între care se regăsesc şi rugby-ştii de la U Cluj, Vlad Rotar şi Vasile Paraschiv, au început prost actuala ediţie a eruopenelor şi au pierdut meciul de debut, scor 10-16 cu Spania. Chiar şi aşa România păstrează şanse reale de calificare în primele patru echipe ale continentului. În clasamentul grupei Georgia este lider, cu 5 puncte, după ce a călcat în picioare aceaşi reprezentativă iberică, scor 31-13.

„Stejăreii” au acumulat un singur punct, bonus defensiv, în meciul cu Spania, iar o victorie în această seară le-ar aduce alte 3, suficiente pentru a trece de iberici în clasmentul grupei şi implicit pentru a obţine calificarea în semifinale. În primul meci Paraschiv de la U Cluj a primit cartonaş galben şi şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică, dar sunt convins că antrenorul Horia Hâmpea şi el de la U Cluj, a reuşit să-l facă pe juniorul Universităţii să înţeleagă că în această partidă nu e loc de greşeli.

Din grupa B reprezentativa ţării gazdă, Portugalia este deja calificată, iar pentru locul 2 se bat Rusia şi Belgia. Primele două echipe din fiecare din cele două grupe merg mai departe în penultimul act al europenelor. Meciul dintre România şi Georgia se joacă în această seară de la ora 19.30, HAI România!

sursa foto: frr.ro

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.